Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deputat Carmen Holban: Sunt îngrijorată pentru pensionarii din România

Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban își arată îngrijorarea pentru pensionarii din România și față de guvernarea PNL care ”refuză” să majoreze pensiile cu 40%, de la 1 septembrie, potrivit programului stabilit de PSD.

”Sunt îngrijorată pentru pensionarii din România, în contextul greu generat de restricțiile pandemiei de coronavirus, dar și din cauza refuzului Guvernului Orban de a aplica Legea Pensiilor! Guvernul PSD stabilise un calendar clar, iar de la 1 septembrie urma o majorare de 40% a pensiilor. Sub guvernarea PNL, acest lucru nu se va întâmpla la 1 septembrie. Iar pe politicienii liberali îi miră revolta pensionarilor!? Mai mult, au ajuns să îi amendeze pe bătrânii care își spun nemulțumirile. Unde vor ajunge cu bătaia de joc la adresa vârstnicilor? PNL este obligat să respecte legea! PSD va lupta în continuare pentru ca românii, indiferent de categoria socială, profesională sau de vârstă, să-și primească drepturile!” a precizat Carmen Holban.

Pensiile se măresc din septembrie?

Violeta Alexandru a recunoscut că pensiile se vor mări din septembrie, însă procentul nu este cunoscut momentan, urmând să fie stabilit în funcție de încasările de la buget.

Atât premierul, cât şi ministrul finanţelor au spus-o foarte clar, în momentul în care vom avea o evaluare a situaţiei încasărilor la buget. N-avem niciun interes să ascundem, vom şi comunica şi vom şi dezbate împreună şi discuta cu toate categoriile interesate în cazul de faţă pensionari. Suntem după o perioadă foarte grea.” a spus ministrul muncii, marți seară într-o emisiune TV.

Pensionarii vor să iasă în stradă

În acest context, trei mari organizaţii ale pensionarilor au anunţat marţi că intenţionează să organizeze manifestaţii de stradă în septembrie, în cazul în care Guvernul nu va respecta legea care prevede creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

De asemenea, înainte de manifestaţiile de stradă, cele trei organizaţii ale pensionarilor vor să acţioneze Executivul în instanţă, dacă pensiile nu se vor majora. Cele trei organizaţii sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională “Unirea” a Pensionarilor din România, care susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari.

Amânarea cu un an sau doi a virării contribuţiilor la Pilonul 2 şi apelarea la rezervele Băncii Naţionale reprezintă două dintre soluţiile identificate de reprezentanţii organizaţiilor de pensionari ca surse de finanţare pentru creşterea pensiilor cu 40% din septembrie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share