Adrian Țuțuianu, Pro România: Fără muncă, fără implicare, doar cu discursuri, nu vom câștiga alegerile

Convenția Anuală a Pro România a avut loc ieri la Palatul Parlamentului. În jurul lui Victor Ponta, președintele partidului, s-au strâns peste 1200 de delegați din toată țara. Evenimentul a avut ca prim obiectiv prezentarea manifestului politic pentru perioada 2020-2024, dar și stabilirea de noi elemente organizatorice pentru campania electorală.

Delegația din Târgoviște a fost cea mai numeroasă, peste 100 de delegați, iar Victor Ponta a numit Organizația PRO România Dâmbovița ca fiind cea mai puternică. Si pe bună dreptate, organizarea și modul de lucru al echipei sub conducerea liderului Adrian Țuțuianu reușește mereu să-ți atingă țintele și să dea un exemplu de bună practică și pentru colegii lor, chiar și din alte partide.

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România și membru în Biroul Executiv al formațiunii, a vorbit în timpul discursului său despre muncă, organizare și păstrarea unei direcții de centru-stânga. Acesta a mai spus că orice alianță s-ar face cu PSD, trebuie păstrate anumite condiții. Respectul, transparența unor astfel de decizii, dar și faptul că politica Pro România este una care nu mai urmărește aceleași direcții din PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

”Noi am crescut de la zero la 7-8, poate 10%, ceilalți au scăzut de la 47 la 20. Problema e la ei, nu la noi.” a spus Adrian Țutuianu.

Declarații pe larg:

„Eu cred că Pro România a depășit statutul unei simple idei ambițioase. Trebuie să constatăm cu toții că am devenit un partid politic stabil, care se dezvoltă sănătos. Ceea ce vă cer astăzi este să ne propunem să gândim ca un partid care face un scor de 15-17% la alegerile locale din acest an. Un partid care își propune ca în 2024 să fie principala forță de centru-stânga din România.

Am avut câteva dificultăți anul trecut, peste care am trecut cu toții. Poate că a fost bine că s-au întâmplat niște lucruri, pentru că ne-am curățat, ne-am lămurit și cred că știm foarte bine cine suntem astăzi. Pro România este un partid de centru-stânga.

Cred că trebuie să afirmăm că suntem o stângă europeană modernă și că într-un fel lucrurile s-au clarificat pe scena politică națională: dreapta sunt PNL și USR, pe stânga suntem noi, Pro România și PSD, și că avem de continuat parcursul nostru de consolidare politică.

Am asistat și eu astăzi la invitațiile pe care vi le-au făcut foștii noștri colegi. Eu aș vrea să spun că putem să facem alianțe, discuții, dar ceea ce trebuie să ne intereseze pe toți, este să fim respectați. Nu putem să stăm la masă cu cei care nu înțeleg cu adevărat ce s-a întâmplat în ultimii patru ani.

Noi am crescut de la zero la 7-8, poate 10%, ceilalți au scăzut de la 47 la 20. Problema e la ei, nu la noi.

Aș vrea să vă spun că dacă facem niște alianțe, trebuie să le facem transparent și să știm de ce și pentru ce.

Nu cred, însă, că trebuie să fim părtași la ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică, să facem planuri politice.

Cred că trebuie să simplificăm mesajul politic, pentru că interesul celor care conduc astăzi România este ca nimeni să nu mai înțeleagă nimic. Unii discută de alegerile anticipate, pentru că nu au un proiect. Ceea ce lipsește din toată această dezbatere este tocmai România și problemele oamenilor din această țară. Datoria noastră este să lucrăm pentru oameni.

Aș mai spune că Pro România trebuie să fie partidul care să susțină crearea unui stat modern, european, cu capacitatea de a-și apăra cetățenii și care este dator să le asigure un trai decent. Este un lucru esențial, până la urmă, cu toții facem politică și interesul trebuie să fie acela de a servi așteptărilor oamenilor.

Este nevoie să aducem oameni în partid. Cu o organizație de 700-800 de membri, nu vom avea nici măcar listă completă.

Pe data de 28 februarie, rog pe coordonatorii de organizații să rețină acest lucru, vă solicităm să prezentați la Secretariatul General al partidului propuneri de candidați pentru funcția de primar din fiecare localitate din județele dumneavoastră, listele de candidați pentru consiliile locale și consiliul județean, propunerile de candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. De asemenea, președinții organizațiilor de tineret, de femei, de pensionari, de antreprenori, din fiecare organizație județeană.

Fără muncă, fără implicare, doar cu discursuri, nu vom câștiga alegerile. Le vom câștiga dacă știm ce avem de făcut, dacă avem proiecte de dezvoltare a localităților și aducem lângă noi oameni foarte buni.” a explicat senatorul Adrian Țuțuianu.

Imagini de la eveniment:

Video integral din Conventia Anuală PRO România pe https://oficialmedia.com/stiri-dambovita-oficial-media-youtube/

Editor: Miruna Lunescu

Citește și:

Convenția Națională a PRO România. Victor Ponta va lansa manifestul politic pentru 2020-2024

  Manifestul Pro România 2020-2024 va duce la dezvoltarea României

Răzvan Bejan, șanse mari pentru primăria Moreni. Întâlnire cu legende ale boxului românesc

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share