26/09/2020

Deputat Oana Vladuca: Solicitari la Ministrul Energiei pentru Potlogi si Lunguletu

deputat oana vladuca GRUPUL PARLAMENTAR PSD

INTERPELARE 

Adresată: Domnului TOMA – FLORIN PETCU Ministrul Energiei  

        De către dna Deputat: OANA – SILVIA VLĂDUCĂ

Circumscripţia electorală: 16-  DAMBOVITA

Grupul parlamentar: PSD

Şedinţa Camerei Deputaților din data de: 18.04.2017

Obiectul interpelării: punerea în funcțiune a rețelei de distribuție gaze naturale în satul Românești, comuna Potlogi

          Domnule ministru, 

În cursul deplasărilor în teritoriu, am fost sesizată de către reprezentanții unității administrativ-teritoriale comuna Potlogi cu privire la necesitatea finalizării, respectiv punerea în funcțiune a lucrărilor de extindere a rețelei publice locale de alimentare cu gaze naturale în satul Românești, comuna Potlogi.

Celelalte sate componente ale comunei beneficiază de rețea de gaze naturale, în operarea SC Distrigaz Sud Rețele SRL, în baza contractului de concesiune încheiat între societate și Ministerul Energiei. Conform legislației în vigoare, pentru ca rețeaua de gaze să devină operațională și în staul Românești, este nevoie de un act adițional la acest contract de concesiune. Din informațiile pe care le dețin, documentul se află în analiză la departamentele Ministerului Energiei de mai multe săptămâni.

Amintesc și faptul că, în vederea finalizării proiectului, a fost efectuată recepția la finalizarea lucrărilor privind extinderea rețelei în satul Românești (cf. procesului verbal de recepție nr. 37/09.09.2016) și s-a încheiat protocolul de predare-preluare între Consiliul Local Potlogi și SC Distrigaz Sud Rețele SRL în data de 22.12.2016.

Față de cele consemnate, vă rog, domnule ministru, să dispuneti verificarea  stadiului  documentației – act adițional la contractul de concesiune și să ne sprijiniți în vederea semnării acestuia și punerii în funcțiune a rețelei de distribuție gaze naturale în satul Românești, comuna Potlogi.

 

Obiectul întrebării: extinderea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Lungulețu, satele Lungulețu și Serdanu

Domnule ministru, 

În cursul deplasărilor în teritoriu, precum și în cadrul audiențelor la cabinetul parlamentar, am fost sesizată de către mai mulți locuitori ai comunei Lungulețu cu privire la așteptările privind extinderea rețelei de distribuție gaze naturale în satele componente Lungulețu și Serdanu.

Astfel, deși demersurile procedurale au fost parcurse (contract de concesiune a serviciului de furnizare-distribuție, act adițional la contractul de concesiune prin care se prevede ca SC Distrigaz Sud Rețele SRL să preia toate drepturile și obligațiile stabilite în sarcina SC Vital Gaz SA), deși există solicitări din partea a peste 100 de locuitori ai celor două sate pentru branșarea la rețea, punerea în funcțiune a lucrărilor de extindere întârzie.

Față de cele consemnate, vă rog, domnule ministru, să verificați stadiul acestui obiectiv și posibilitatea ca rețeaua de distribuție să devină operațională în zonele menționate.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share