20/09/2021

Deputat Oana Vlăducă: Starea de alertă este un lock-down mascat, ca guvernul să poată închide orașe

Deputat Oana Vlăducă a vorbit astăzi, în conferința de presă, despre necesitatea unui program național de testare masivă pentru depistarea Covid 19, pe care formațiunea condusă de Victor Ponta să îl pună în practică după 6 decembrie. Oana Vlăducă va candida la Senatul României din partea PRO România Dâmbovița.

”Românii sunt siliți să îndure o stare de alertă tot mai dură, ce nu este altceva decât starea de urgență din primăvară, împachetată altfel: interzicerea circulației pe timp de noapte, declarații fără noimă pe proprie răspundere, piețe, școli și industria românească închisă, toate sunt specifice stării de urgență. A recunoscut chiar Orban că nu are nevoie de stare de urgentă, atât timp cât legea carantinei, votată cu complicitatea lui Ciolacu, îi dă voie să închidă orice și să amendeze pe oricine din țara românească” a precizat deputatul Pro România.

Declarații pe larg:

„Programul Național de Testare Masivă

Ați observat în toată această campanie că PRO ROMÂNIA insistă pe câteva idei-forte pe care le considerăm esențiale ca și teme de guvernare imediat după 6 decembrie. Le-am fi considerat esențiale și în perioada asta, dar ne-am convins că un guvern incompetent și cinic ca acesta de azi e imposibil de convins să facă ceva bun pentru România. Așa că ne orientăm toate eforturile și gândirea după 6 decembrie.

Programul Național de Testare a populației cu decontarea integrală a testelor și medicamentelor necesare în lupta COVID este una dintre temele prioritare ale PRO ROMÂNIA. De fapt, PRO ROMÂNIA este singurul partid care vorbește de așa ceva.

Trebuie să înțelegem un lucru: până când nu vom testa masiv populația, nu vom avea rezultate concrete. Și toate obiectivele primordiale depind de această testare masivă: vrem să redeschidem școlile, e nevoie de testare; vrem să repornim economia, e nevoie de testare; vrem să nu mai carantinăm oraș după oraș în țara asta, e nevoie de testare.

E aberant cum refuză acest guvern să ia în considerare măsura testării masive. Comisia Europeană recomandă, începând de săptămâna trecută, tuturor statelor membre să folosească teste rapide antigen pentru depistarea #COVID-19, putând astfel identifica și izola eficient focarele în stadiu incipient. Mai mult decăt atât, Comisia solicită validarea și recunoașterea acestor teste între statele membre pentru a facilita circulația persoanelor în spațiul comunitar.

O măsură pe care PRO România o cere de ceva vreme, pentru a stopa blocarea aberantă a întregi sectoare de activitate sau carantinarea orașelor. Orban însă, ca mare lider, refuză cu dispreț.

În tot acest timp, conducerea PSD ignoră subiectul și interesele electoratului și merge pe burtă, pe principiul “tăcerea e de aur”. Toți încolonați, cu gândul la alegeri.

Pe de altă parte, românii sunt siliți să îndure o stare de alertă tot mai dură, ce nu este altceva decât starea de urgență din primăvară, împachetată altfel: interzicerea circulației pe timp de noapte, declarații fără noimă pe proprie răspundere, piețe, școli și industria românească închisă, toate sunt specifice stării de urgență.

A recunoscut chiar Orban că nu are nevoie de stare de urgentă, atât timp cât legea carantinei, votată cu complicitatea lui Ciolacu, îi dă voie să închidă orice și să amendeze pe oricine din țara românească.

Starea de alertă este un lock-down mascat, ca guvernul să poată închide orașe, dar și să ceară oamenilor să iasă la vot. S-ar putea, însă, ca lumea să iasă mai întâi în stradă.

Carantinarea unor localități 

În strânsă legătură cu ce am spus mai sus, avem episodul acestor decizii de carantinare pe bandă rulantă. O nouă măsură fără cap și fără coadă.

Noi avem un slogan: Testare, nu carantinare! E limpede și logic, nu?

Haideți să luăm exemplul a ceea ce se întâmplă în jurul Bucureștiului, cu toate acele localități băgate în carantină.

La ce ajută această carantină dacă nu testezi populația din aceste comunități? De unde să știe oamenii din Chiajna, de exemplu, care în fiecare dimineață se urcă în autobuz pentru a veni la muncă în București, dacă sunt sau nu purtătorii virusului? De unde să știe cetățeanul din Otopeni care se duce la muncă la aeroport dacă este sau nu infectat dacă nu îi face nimeni un test?

Fără testare, măsura carantinării este frecție la un picior de lemn, cum se zice! Măsura carantinării fără testare este doar o nouă măsură inutilă care nu limitează răspândirea virusului, dar adâncește criza economică și crește nervozitatea în societate. Oamenii sunt iritați, stresați, păgubiți.

Doi: începe să miroasă urât acest refuz al guvernului de a testa masiv, cu teste rapide, cel puțin pe cei care sunt carantinați. Refuzul de a folosi aceste teste rapide, care costă 40-50 de lei, și insistența de a le folosi pe cele de 350-400 lei mă face să mă gândesc că în spatele acestui refuz este mai mult decât prostie, ci și un fel de afacere pe foarte mulți bani.

PRO România este singurul partid care exclude total necesitatea unui nou lockdown. O nouă închidere a țării va însemna colapsul economiei naționale, sufocată încetul cu încetul din martie. Toate măsurile luate, începând cu carantinarea marilor orașe și terminând cu închiderea tuturor școlilor sunt negândite, chiar prostești.

Și totul pleacă de la refuzul de a aplica un program național de testare!

 Revin și punctez aici ce înseamnă promisiunea noastră din programul de guvernare, imediat aplicabilă după 6 decembrie:

Ideea de la care pornim: Statul trebuie să se implice direct și activ în asigurarea stării de sănătate a românilor.

Ne vom asigura că românii vor avea acces gratuit la testare și propunem o serie de măsuri pentru recuperarea bolnavilor de COVID-19 și prevenirea răspândirii virusului.

 Măsuri:

  • Vom aplica un Program Național de Testare COVID-19 a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat
  • Vom deschide spitalele pentru toți bolnavii, nu doar pentru cei cu COVID-19.
  • Vom înființa Centrul Național de Plasmă Covalescentă și vom încuraja și motiva românii care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge.
  • Vom întări Direcțiile de Sănătate Publică pe perioada crizei medicale, cu personal suficient pentru a putea face anchetele epidemiologice, a răspunde solicitărilor publicului și a desfășura campanii de informare la nivel local.
  • Vom iniția un Program Național de Imunizare pasivă împotriva COVID-19 prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat, fie prin administrarea de seruri de anticorpi specifici/monoclonali obtinuți în laboratoarele de cercetare.
  • Vom vaccina cu prioritate personalul din sistemul de sănătate, învățământ, apărare și ordine publică, energie și servicii publice.„

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița, CMF 11200008

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share