Miercuri, 27 septembrie 2023, ora 19:00, are loc deschiderea stagiunii 2023-2024 la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, cu prima producție româno-coreeană ARGONAUTAS, semnată de managerul MC Ranin. Regizorul și scenograful Mihai Constantin Ranin a primit Premiul pentru Scenografie acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România.
Coproducția 𝑨𝒓𝒈𝒐𝒏𝒂𝒖𝒕𝒂𝒔 întreprinde, odată cu deschiderea stagiunii teatrale 2023 – 2024, un turneu în țară și în străinătate, turneu dedicat memoriei îndrăgitului coregraf Hugo Wolff, care a realizat coregrafia spectacolului.
Mc Ranin: Spectacolul are elemente de teatru-dans, teatru-imagine
„Profitând de povestea lui Iason, încercăm să înțelegem ideea de călătorie, de migrație, a oamenilor vechi în căutare de glorie, de bogăție, dar și de sine… Ne întrebăm de ce pleacă românii, după ce au pus capăt dictaturii comuniste, de ce pleacă sirienii sau negrii din Africa, de ce pleacă mexicanii, bolivienii sau chinezii…
Spectacolul are elemente de teatru-dans, teatru-imagine, dar mai ales se încearcă o sugerare a incantației antice prin texte rostite magic în două limbi, se încearcă o ritualizare a actului teatral, acolo unde muzica, gestul și cuvântul se întâlnesc.„ (Mc Ranin, Manager general Teatrul Tony Bulandra)
„Precizia absolută a actorilor coreeni și, pe de altă parte, specificul românesc – bucuria de a juca, îmbinarea lor a fost o experiență cu totul nouă. Mi-a plăcut că românii au fost animați de coreeni, în timp ce coreenii au redus puțin din modul lor dramatic de a juca. Până la urmă a fost un spectacol minunat. Nu am crezut niciodată că este posibil să urmăresc aceste două elemente împreună. Dar a funcționat.” (Dieter Topp)
ARGONAUTAS este o interpretare a expediției Argonauților – cei 50 de eroi care l-au însoțit pe Jason și care, cu cincizeci de ani înainte de războiul troian, au mers să găsească Lâna de Aur. Este odiseea ființei umane moderne care pleacă în căutarea unui loc pe care să-l numească „acasă”. Aici se poate exprima liber, fără constrângeri sociale și culturale. Lâna de Aur reprezintă într-adevăr descoperirea acestui loc de înflorire în care individul este purtat de valurile vieții și urmat de diferiți oameni care îi sunt profesori, prieteni sau contraexemple.
Dieter Topp: O experiență teatrală de proveniență rară
„Regia lui MC Ranin (la fel și scenografia și costumele), trupa coreano-română a lucrat într-o uniune armonioasă. Atât de fascinant a fost jocul protagoniștilor, încât dialogurile alternate în ambele limbi nu au necesitat nicio traducere. Barierele lingvistice păreau a fi dizolvate, un spectacol bilingv a captivat publicul. Coregrafia contemporană a lui Hugo Wolf, uneori bombastică, alteori ajustată unor sunete delicate din punct de vedere etnic, a întregit sfera vizuală și acustică. Actoria coreeană extrem de tehnică s-a amestecat cu actul ludic românesc pentru a crea o experiență teatrală de proveniență rară. Premiera sud-coreeană a avut loc și pe insula Jeju. Le urăm mult succes și la cât mai multe colaborări de acest fel.” (Dieter Topp, jurnalist și specialist în rețele de teatru)
Jeungwoo Son: O excelentă operă de artă care va traversa timpul
”Argonautas este prima colaborare între Asociația Teatrului Coreean și actorii de la Teatrul Tony Bulandra din România. Producția a avut premiera în cadrul Festivalului România Babel și a fost jucată și în Insula Jeju, Coreea de Sud. Colaborarea dintre artiști de teatru din două culturi și medii artistice diferite va contribui la competitivitatea internațională a teatrului coreean și românesc, atingând publicul dincolo de liniile etnice, naționale și generaționale.
Teatrul coreean și cel românesc au propria lor estetică unică. În procesul de colaborare, artiști din culturi și sensibilități estetice diferite vor învăța reciproc limbajul și tehnicile artistice, dobândind noi cunoștințe și experiențe. Diferitele experiențe și coliziuni artistice care pot fi dobândite într-un astfel de mediu dinamic vor oferi artiștilor locali posibilitatea de a crea lucrări artistice într-un mod nou, iar publicului o mai bună înțelegere și experiență a diferitelor culturi și arte.
În cele din urmă, aș dori să-mi exprim cea mai profundă recunoștință actorilor și personalului care au participat la acest spectacol colaborativ pentru munca și entuziasmul lor și sper că spectacolul „Argonautas” va fi ținut minte ca o excelentă operă de artă care va rămâne în urmă în viitorul îndepărtat. ” (Jeungwoo Son, președintele Asociației Coreene de Teatru)
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
Aproape de comă alcoolică șoferul unui autocar a fost prins pe Autostrada București – Pitești de Poliția Găești
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Omraam: Dacă oamenii sunt mereu nemulțumiți, dezamăgiți, este pentru că au prea multă încredere în achizițiile materiale pentru a-i face fericiți
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna