Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Design de produs – cinci pași de urmat când dezvolți un produs

Ți-a venit o idee de produs și te simți norocos. Ori poate ai de mult un produs în minte, dar acum ți-ai luat inima în dinți și vrei să investești timp și energie pentru dezvoltarea lui. Felicitări!

Lineo Engineering

Dezvoltarea unui produs vandabil este un proces de durată, care implică multe resurse, iar pentru a ajunge la rezultatul pe care ți l-ai imaginat trebuie să ai alături o echipă de specialiști pregătiți să te însoțească în toate etapele de dezvoltare, de la idee la fabricarea produsului.

Oricare ar fi idea ta de produs, trebuie să pregătești terenul pentru a pune bazele pe care se va dezvolta idea care îți va transforma viața. Pentru că dezvoltarea unui produs industrial implică multe etape – analiza pieței, ingineria produsului, proiectarea pentru fabricație și fabricarea propriu zică, am simplificat procesul de design de produs, de la idee la lansare.

Parcurge atent următorii pașii și asigură-te că vei avea un teren fertil, pe care produsul gândit de tine va da roadele mult așteptate.

            Analiza pieței

Analiza pieței înseamnă studierea pieței țintă în cadrul unei industrii. Este un pas esențial pentru că îți va arăta care este potențialul produsului gândit de tine, dar și care sunt amenințările pe care le poți întâlni în piață. Analizând piața cu ajutorul metodelor calitative și cantitative vei înțelege care sunt potențiali clienți și care sunt nevoile lor, cum va trebui să dezvolți strategiile de marketing pentru aceștia, care sunt barierele de intrare ale produsului tău pe piață, care sunt tendințele în piața țintă, pe lângă multe alte informații utile care te vor ajuta să dezvolți un produs de succes.

Ingineria și designul produsului

            Ingineria și designul produsului sunt esențiale pentru a realiza un produs care se cumpără. Pentru a ajunge în faza de lansare trebuie să te asiguri că produsul funcționează bine, îndeplinește standardele de siguranță și este ușor de fabricat.

  Lineo Engineering oferă expertiză pe parcursul întregului proces de dezvoltare a produsului, de la dezvoltarea conceptului până la producția de masă. Apelează la specialiștii Lineo Engineering atunci când ai nevoie de servicii de dezvoltare de produs pentru ingineria mecanică și hardware.

Testare și crearea de prototipuri

            Creare de prototipuri este esențială din diverse motive, de la testarea fiabilității produsului până la a convinge potențiali investitori să scoată bani din buzunar. Prototipurile pot veni in diverse forme, de la schițe brute la modele 3D avansate.

Crearea unui prototip este un pas important, de aceea este recomandat să fie făcut de oameni pregătiți. Dacă nu ai cunoștințe de inginerie, poți delega această etapă unei echipe de profesioniști.

Lineo Engineering Timișoara dispune de personal calificat pentru dezvoltarea celor mai complexe prototipuri și îți poate fi alături în această etapa a dezvoltării produsului tău.

Fabricarea produsului

            Dacă nu dispui de capacitatea de a fabrica produsul, vei fi nevoit să externalizezi acest proces. Asigură-te că apelezi la furnizori de încredere, care au experiență în fabricarea tipului de produs pe care l-ai dezvoltat. Apelează la echipa care a lucrat la dezvoltarea produsului pentru sfaturi în această direcție.

Definirea mărcii și marketing

            Dacă ai ajuns în acest punct înseamnă că ai reușit să dezvolți un produs și urmează să îl lansezi pe piață. Marca sub care vei vinde acest produs, precum și strategiile de marketing pe care le vei folosi sunt două dintre cele mai valoroase active ale afacerii tale. Asigură-te că vei comunica eficient potențialilor clienți care sunt valorile mărcii, construiește încredere în produsul tău cu ajutorul brandingului și poziționează-te strategic pe piața aleasă cu ajutorul marketingului.

Este ușor să dezvolți un produs de success atunci când ai alături specialiști pe care te poți baza. Echipa Lineo Engineering lucrează îndeaproape cu clienții pentru a transforma idei complexe în produse prietenoase.

Intră pe www.lineo-engineering.com și spune-ne care este ideea ta, iar Lineo Engineering Timișoara te va ajuta să o transformi în realitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">