13/06/2021

Destinații:ȚARA HATEGULUI și GEOPARCUL INTERNAȚIONAL UNESCO

Aici este locul în care vă invităm la descoperirea unei zone simbol pentru România, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului.

”Suntem primul teritoriu din țară recunoscut de UNESCO pentru modul creativ de valorificare turistică, educațională și științifică a unui patrimoniu geologic și cultural deosebit. Ne găsiți în sud-vestul Transilvaniei, în Țara Hațegului din județul Hunedoara. Practic, pe oriunde vă veți plimba prin Țara Hațegului, sunteți în Geoparc și într-un sit UNESCO” se arată în prezentarea gazdelor de la geoparc. 

Este un teritoriu aparte care vă invită să parcurgeți un veritabil Drum prin vremi, prin istoria planetei Pământ: Vremea primelor roci, apărute acum 600 de milioane de ani, Vremea Oceanului Tethys și a Insulei Dinozaurilor pitici, Vremea formării Munților Retezat, Șureanu și Poiana Ruscă, Vremea ultimei glaciațiuni, Vremea primilor oameni, Vremea dacilor și a romanilor, Vremea cavalerilor, a castelelor și a bisericilor din piatră, Vremea noastră, a celor din prezent. Universitatea din București este cea care asigură administrarea acestui sit UNESCO, coordonând și derulând activități de cercetare, educație, interpretare și promovare a Geoparcului.

Ca la fiecare ediție de până acum, voluntarii pentru Geoparc au fost domnițe și cavaleri ai Țării Hațegului la Târgul European al Castelelor Hunedoara 2021. Ei i-au întâmpinat pe turiști la standul Cetății Mălăiești și le-au povestit despre frumusețile locurilor lor natale, pe care i-au invitat să le viziteze. În contexul pandemiei, Târgul a fost organizat în premieră în aer liber, în curtea exterioară de la Castelul Huniazilor, din Hunedoara.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share