09/12/2021

Diplomatul Vasile Popovici va susține conferința cu titlul Despre falșii învățători

Joi, 28 octombrie, începând cu ora 18:00, va avea loc o nouă conferință organizată de Universitatea de Vest din Timişoara, sub genericul La UVT, Cultura este Capitală!. Scriitorul și diplomatul Vasile Popovici va dialoga cu reputatul om de cultură timișorean Mircea Mihăieș în jurul unei teme cât se poate de actuale: Despre falșii învățători.
Vasile Popovici a fost ambasador al României în Portugalia și în Regatul Maroc. Este, totodată, scriitor, critic literar și profesor universitar la Universitatea de Vest din Timișoara. Despre tema conferinței, acesta afirmă:
E vremea falșilor învățători și a falșilor profeți. Ei sunt deopotrivă marca și agenții declinului printre noi.
Cum să alegi adevărul de minciună când amândouă se înfățișează sub aceleași forme și vorbesc aceeași limbă? În miezul crizei, dacă o criză traversăm într-adevăr, problema adevărului și a minciunii a devenit deodată chestiunea supremă. Disoluția criteriilor și confuzia interpretării să fie consecința sau poate cauza erei pe care o traversăm, când falșii învățători și falșii profeți pun stăpânire pe rețelele sociale și proclamă o nemaivăzută cacofonie? Sau, dimpotrivă, acestea toate sunt o problemă veche și preocupantă încă de la originile civilizației noastre?
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT: https://www.facebook.com/uvtromania

Distribuie acest articol Oficial Media
Share