Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Directorul Scolii Gimaziale “Profesor Paul Banica” prezinta proiectul “Să vorbim despre integrare.”

Tică Dan Alexandru, candidat PNL pentru Consiliul Local Târgoviște în cadrul conferinței de presă a prezentat un proiect denumit: “Să vorbim despre integrare.”

“În ultima perioada ne confruntam cu un nou fenomen, anume, întoarcerea acasă a celor ce au plecat în străinătate. Motiv pentru care noi ne propunem să venim în sprijinul acestor familii prin implementarea acestui proiect. Prin intermediul acestuia dorim să ne ocupăm de integrarea acestor copii în mediul școlar, acolo unde ei trebuie să facă față noilor colegi, noilor profesori cât și noilor metode de predare din învățământul românesc. Dorim să consolidăm relația elev-profesor.

Cuvântul cheie al acestui proiect este sensibilizarea, încercăm și trebuie să îi sensibilizăm pe cei care participă la acest proiect astfel încât integrarea acestor copii care vin din străinătate să fie mult mai ușoară.”

Etape:

  1. Identificare numărului de elevi care se întorc din străinatate.
  2. Identificarea mediatorilor școlari care se vor ocupa de acest proiect și care  se vor ocupa si de activitățile din cadrul lui.

“Din punctul meu de vedere, cred că este un proiect  benefic comunității noastre, fiind și director al Scolii Gimanziale  Profesor Paul Bănică, am observat de-a lungul timpului cât de greu le este acestor copii să se integreze în comunitatea școlară astfel încât să le fie mult mai ușor să parcurga aceasta perioada de acomodare.

Bineînteles, în anumite cazuri si parintii sunt depășiți de această situație, motiv pentru care vin si cer ajutorul diriginților sau învățătorilor și chiar a directorilor.

Pe langa acest sprijin pe care noi dorim să il oferim, acestor familii, este important să primească un ajutor si de la un personal didactic auxiliar specializat, precum mediatorul școlar.”

Obiectvul principal al proiectului este promovarea  valorilor precum pacea, dreptatea, și repectul faață de persoanele care traiesc si isi desfasoara activitatea in scolile din Romania.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share