28/10/2020

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, conducere nouă și proiecte de dezvoltare

Conferința de astăzi, organizată de președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan, a adus în atenția publică mai multe măsuri de organizare și dezvoltare pe care noua conducere vrea să le pună în practică.

Unul din subiectele atinse a fost legat și de găsirea unor modalități de combatere a lipsei de forță de muncă calificată. Astfel, Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, are în vedere dezvoltarea educației printr-o nouă practică ce presupune colaborarea cu diferite instituții abilitate, școli profesionale, care să ofere deprinderea abilităților practice și a meseriilor, iar un prim pas a fost realizat prin semnarea unui protocolul cu Primăria Târgoviște (citește mai multe AICI).

În principal acest protocol vizează interesul comun, și anume îmbunătățirea mediului de afaceri local, promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și atragerea de investiții. Președintele Camerei de Comerț va avea statut de invitat permanent la toate ședințele Consiliului Local Municipal, la ședințele de comisii și va putea să formuleze și să susțină puncte de vedere în legătură cu proiectele care au impact pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Dorim chiar să propunem inițiative legislative reprezentanților noștri în parlament, pentru că, până la urmă, am fost și eu parlamentar doisprezece ani și am reprezentat județul Dâmbovița și știu cât de important este să-ți iei de undeva seva activității, să-ți iei propuneri din teritoriu, cum spuneam noi atunci, astfel încât să le poți susține în parlament. Camera, în opinia mea, este principalul instrument care poate să corecteze astfel de propuneri din mediul de afaceri și să le supună atenției parlamentarilor noștri spre a fi apoi dezbătute în parlament.

Un alt rol foarte important al Camerei este medierea conflictelor. Noi putem să sesizăm autoritățile cu privire la efectuarea unor abuzuri aduse la cunoștință de către membrii noștri și cred că aici nu doar ne departajăm față de orice altă instituție, întrucât chiar putem, real, să venim în sprijinul fiecărui întreprinzător în parte prin modul nostru de organizare.

Formarea profesională. Camera trebuie să joace un rol extrem de important în formarea profesională. Avem din partea mediului de afaceri foarte multe semnale, foarte multe feedback-uri în care ni se cere să grăbim procesul de educație, în special în zona profesională, licee tehnologice, licee de profil, pentru că nu există forță de muncă calificată. Camera trebuie să joace un rol important în acest aspect și trebuie să se implice și să organizeze școli profesionale, cursuri, absolut orice înseamnă pentru a promova, până la urmă, și a face să avem buni lucrători în companiile noastre. Eu cred că formarea profesională înseamnă inclusiv sprijinirea antreprenorilor. Eu cred că un antreprenor trebuie sprijinit zi de zi în a se perfecționa și a găsi cât mai multe modalități prin care să poată să-și dezvolte afacerea.

Promovarea mediului de afaceri. Vrem să încheiem parteneriate cu diferiți directori de imagine pentru promovarea afacerilor și mă refer aici în special la asociații de promovare, la autorități locale, la autorități județene.

Participarea la târguri naționale și internaționale. Avem partenerul nostru tradițional Romexpo și cred că ar trebui să îl folosim cât mai mult, astfel încât să putem să ajungem și să promovăm produsele noastre, comercianții noștri. Cred că promovarea mediului de afaceri înseamnă și facilitarea accesului la informații privind legislația. O legislație pe care o vedem cu toții că este destul de stufoasă și din păcate uneori se schimbă extrem de des. Este rolul nostru să putem să adunăm aceeași masă de antreprenori și să putem să organizăm cursuri de informare și de actualizare a informației, fie că vorbim de informația legislativă națională sau europeană.” a explicat Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Mai multe detalii in video:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share