Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Efectele binefacatoare ale rasului

iStock_000016544853XSmallAntistres, analgezic, anticancer, bun pentru inima si pentru silueta: rasul are proprietati nebanuite. Suntem sigure ca nici prin cap nu-ti trecea ca rasul este un adevarat medicament, dar si un veritabil tratament de infrumusetare.

Descopera cele 12 efecte binefacatoare ale rasului asupra sanatatii!

1. Te ajuta sa slabesti

Se pare ca 10-15 minute de ras pe zi te fac sa consumi pana la 40 calorii, adica 2 kg pe an. Rasul impiedica si stocarea caloriilor.

2. Este bun pentru inima

Rasul reduce riscul de boli cardiovasculare (infarct) deoarece actioneaza ca o bariera impotriva stresului si amelioreaza activitatea arterelor. El favorizeaza dilatarea arterelor, deci inima va fi mai oxigenata si va functiona mai bine.

3. Analgezic

Rasul favorizeaza producerea de endorfine, reducand astfel senzatia de durere. Efectele sale sunt comparabile cu cele ale opiaceelor (morfina).

4. Creste imunitatea

Rasul regulat este foarte benefic pentru sanatate deoarece ne protejeaza de boli. El mareste considerabil producerea de imunoglobulina A in glandele salivare, o proteina esentiala pentru sistemul imunitar.

5. Virtuti anticolesterol

Ai nivelul de colesterol bun (HDL) prea scazut? Rasul poate ameliora situatia! Este demonstrat stiintific! Colesterolul bun favorizeaza eliminarea depozitelor lipidice din artere, prevenind astfel riscurile de boli cardiovasculare.

6. Antistres

Rasul favorizeaza destinderea deoarece diminueaza producerea de hormoni ai stresului (catecolamine). In plus, atunci cand razi, iti contracti diafragma, fapt care maseaza organele interne si duce la relaxare totala.

7. Antidepresiv

Cand radem, sangele circula mai rapid. Creierul este mai bine oxigenat si elibereaza endorfine, substantele placerii si fericirii. Cercetatorii au demonstrat ca umorul stimuleaza aceeasi zona din creier ca si cocaina, si anume centrul placerii si al recompensei.

8. Favorizeaza adormirea

Rasul destinde, destreseaza si faciliteaza adormirea. Logic, nu? Explicatie: rasul destinde muschii fetei, ai cotului, ai abdomenului, ai bratelor si picioarelor. De aceea, dupa ce radem, dormim mult mai profund.

9. Faciliteaza digestia

Rasul poate fi solutia contra problemelor digestive. Cu ajutorul diafragmei, rasul maseaza organele interne (stomac, intestin, abdomen, plamani), ceea ce stimuleaza secretia de saliva si de sucuri gastrice.

10. Proprietati anticancer

Cercetatorii spun ca rasul are proprietati benefice in preventia cancerului. De ce? Pentru ca ii permite timusului (glandei situate in partea inferioara a gatului) sa se dilate si sa produca mai multe limfocite, care contin celule anticanceroase. Se pare ca rasul are si ceva proprietati curative, deoarece oamenii fericiti se vindeca mai repede decat cei tristi.

11. Trateaza eczema

Dezagreabila datorita iritatiilor si mancarimilor produse, eczema este una din bolile de piele cele mai frecvente. Printre solutiile curative ale  rasului se afla si favorizarea producerii de dermicina, un antibiotic natural produs de glandele salivare, ce ajuta vindecarea eczemei.

12. Oxigenare mai buna

Atunci cand radem, aerul iese cu viteza de 120km/h, contribuind la hiper-oxigenarea creierului. Acest efect face ca mucoasele plamanilor sa fie curatate de afluxul masiv de oxigen.

Sursa : http://m.ele.ro/sanatate/stiri-sanatate/12-efecte-binefacatoare-ale-rasului-asupra-sanatatii-cel-mai-ieftin-medicament-29436

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share