Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Elevii care nu au promovat BAC-ul, vor fi sprijiniti de Ministerul Educatiei


Elevii care nu au promovat Bacalaureatul, mai au o sansa pentru a trece de examenul maturitatii la sesiunea din septembrie. Pana atunci mai au timp sa se pregateasca, ba chiar vor fi sprijiniti in acest sens, conform declaratiei Ministrului Educatiei.  Dupa ce aproximativ 40% dintre cei aproape 150 000 de absolventi care s-au prezentat la probele Examenului de Bacalaureat nu au reusit sa obtina media 6 de promovare, Remus Pricopie, a declarat ca “absolventii care nu au promovat Bacalaureatul vor fi sprijiniti sa obtina performanta in viitor”
La nivelul judetului Dambovita, sunt 1 881 de elevi in aceasta situatie, insa acestia sunt incurajati sa nu renunte la studiu si sa nu se lase descurajati de acest esec, deoarece poate fi reparat. Pentru a promova examenul maturitatii la sesiunea din toamna, absolventii de liceu vor fi sprijiniti de Ministerul Educatiei, prin organizarea unor cursuri speciale pe timp de vara, organizate in fiecare institutie de invatamant.
“Nu trebuie sa se descurajeze, in niciun caz sa nu dispere, pentru ca nu este un capat de tara, este doar un examen. In plus, acesta poate fi reluat. Astfel, pentru sesiunea de la inceput de septembrie, elevii au la dispozitie doua luni pentru a-si pune la punct niste lacune, sa umple niste goluri din cunostinte..

Ca si in anii precedenti, noi avem un plan remedial pentru liceele care au obtinut rezultate mai slabe. Acesti elevi vor fi consiliati si pregatiti de profesorii de la clasa, dar si de catre alte cadre didactice, in cadrul unitatilor de invatamant din care provin. Se vor organiza stagii de pregatire suplimentara, fara niciun cost din partea elevilor.” a spus Inspectorul General Adjunct, Ovidiu Basceanu.
Astfel de cursuri au fost organizate si in anii anteriori. Acestea pot fi extrem de utile pentru elevii care nu au promovat de prima data examenul de bacalaureat, doar daca absolventii de liceu le iau in serios si isi doresc cu adevarat sa faca performanta. Anul trecut, nu toti candidatii inscrisi s-au prezentat la cursurile suplimentare. 
Ovidiu Basceanu: “Anul trecut am avut peste 900 de elevi, dar, din pacate, mai putin de jumatate au frecventat cu regularitate si cu seriozitate cursurile. Daca lucrul acesta va fi regandit si reconsiderat, in spercial de parinti, dar si de elevi, totul va decurge foarte bine. Noi punem foarte mare accent si pe munca dirigintelui si a directorului fiecarei unitati scolare. Astfel, in toamna am putea asista la o schimbare a acestui procent de promovabilitate de 50,63%. 

Ramane de vazut!
Noi le intindem o mana, speram ca si elevii sa intinda o mana catre noi!”
Cadrele didactice care ii vor pregati suplimentar pe elevi, nu vor face acest lucru in mod voluntar, ci vor fi rasplatite atat baneste, cat si cu zile libere, de catre Ministerul Educatiei Nationale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share