Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Este posibil să fim conduși de condamnați și cercetați pentru corupție? De ce nu aducem oameni de la Jilava și Poarta Albă ca să întregim un Parlament după chipul și asemănarea președinților Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, condamnați, respectiv, cercetați penal?

Este posibil să fim conduși de condamnați și cercetați pentru corupție? De ce nu aducem oameni de la Jilava și Poarta Albă ca să întregim un Parlament după chipul și asemănarea președinților Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, condamnați, respectiv, cercetați penal? 

Atât Camera Deputaților cât și Senatul sunt conduse de doi președinți, unul condamnat la doi ani cu suspendare, Liviu Dragnea, iar celălalt cercetat pentru favorizarea infractorului și mărturie mincinoasă, Călin Popescu Tăriceanu.

Nu voi intra în detalii căci faptele lor de corupție se întind pe multe pagini. O să găsiți mai jos lista politicienilor condamnați definitiv sau în curs de cercetare penală. Recunosc că am citit două articole pe europafm, care m-au bulversat total și pe care o să vi le prezint integral.

Un lucru foarte grav pentru statul de drept și pentru poporul care a fost manipulat 27 de ani, este acela că acești doi domni, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu conduc partidele PSD, respectiv ALDE, cele care au format alianța pentru guvernare. 

Mă întreb dacă mai suntem întregi la cap să ne lăsăm conduși de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dacă în orice țară din lumea asta condamnații și cercetații penal ar putea da un guvern, sau ar putea conduce camerele Parlamentului.

Mai jos redau lista celor cu probleme în justiție, relatată de europafm.ro

PSD, candidați condamnați pentru fapte de corupție

PSD, cel mai mare partid din România, aruncă în cursa pentru alegerile parlamentare mai mulți candidați care au probleme penale, dintre care 2 au fost condamnați definitiv, iar altul în primă instanță.

Liviu Dragnea, președintele partidului, candidează pentru un nou mandat de deputat de Teleorman, deși a fost condamnat definitiv pentru fraude la Referendumul din 2012 și a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

Senatorul Sorin Lazăr  candidează pentru un nou mandat, deși are două condamnări definitive, dar cu suspendare: în ianuarie anul acesta la un an de închisoare pentru abuz în serviciu și în 2014 la șase luni de închisoare pentru conflict de interese după ce și-a angajat fiul la biroul său parlamentar din Iași. Sorin Lazăr este al doilea pe listele PSD Iași.

Și deputatul PSD Cătălin Rădulescu candidează din nou, deși a fost condamnat în primă instanță la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. El ocupă locul cinci pe lista de candidați PSD la Camera Deputaților în Argeș.

De asemenea și euractiv.ro a scris despre:

Candidați PSD trimiși în judecată.

Fostul premier Victor Ponta deschide lista PSD la Gorj la Camera Deputaților. Victor Ponta a fost trimis în judecată în septembrie 2015 pentru pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul Turceni – Rovinari. Fostul premier mai este urmărit penal într-un alt dosar, cunoscut și ca dosarul Blair. Este acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la spălare de bani.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, deschide lista de candidați PSD Craiova la Camera Deputaților. Aceasta a fost trimisă în judecată între altele pentru luare de mită și spălare de bani. -n.r.: la data acestui articol Lia Olguta Vasilescu a fost achitată.

În același dosar este trimis în judecată și Radu Preda, administratorul public al Craiovei. Radu Preda ocupă locul 2 pe lista de candidați PSD Dolj la Senat.

Și deputatul Mircea Drăghici este al doilea pe lista PSD de la Argeș, deși a fost trimis în judecacăt de DNA în dosarul în care este anchetat și Constantin Nicolescu, fost președinte al CJ Argeș.

Senatorul Radu Oprea este al doilea pe lista PSD Prahova la Senat. Radu Oprea a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, prejudiciul produs în acest caz fiind de peste 220.000 de lei.

Și Andreea Cosma, fiica fostului șef al CJ Prahova Mircea Cosma, candidează pentru un mandat de deputat deși a fost trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în privința vânzării ilegale ale unor terenuri.

Dan Bordeianu este pe locul 7 pe lista PSD Vaslui pentru Camera Deputaților. Acesta a fost trimis în judecată după ce firma pe care o controla s-a angajat să execute o serie de lucrări pentru alimentarea cu apă în localitatea vasluiană Deleni, dar care nu au mai fost finalizate. P prejudiciul este de patru milioane de lei.

Este interesent de urmărit faptul că majoritatea – există câteva excepții- dintre cei care au candidat și sunt condamnați sau cercetați, astăzi conduc destinele României! 

Candidați PSD urmăriți penal

Și la categoria urmăriți penal, PSD bifează cu mai mulți candidați.

Ecaterina Andronescu deschide lista de candidați PSD pentru Senat în București, deși este urmărită penal în două dosare. În dosarul Microsoft, Ecaterina Andronescu este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Faptele ar fi fost comise în perioada în care aceasta a fost ministru al Educaţiei. În al doilea dosar, Ecaterina Andronescu este anchetată pentru atribuirea ilegală a unor contracte de către Ministerul Educaţiei.

Titus Corlatean, fost ministru de Externe, a scăpat de urmărire penală în dosarul alegerilor prezidențiale din 2014, după ce a fost salvat de colegi. DNA l-a acuzat de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale. Este al doilea pe lista PSD Dâmbovița la Senat.

Florin Cârciumaru deschide lista PSD Gorj la Senat. În 2016, ANI a sesizat DNA cu privire la un posibil conflict de interese penal în ceea ce-l privește pe Florin Cârciumaru, pentru că a semnat documente în favoarea firmei Pres Sanitas din Târgu Jiu.

Deși sunt urmăriți penal, vor mai candida și deputații Lucian Șova și Iulian Iancu. Cei doi sunt anchetați în dosarul fostului judecător de la Curtea Constituțională, Toni Greblă.

Iulian Iancu deschide lista candidaților PSD la Constanța, iar Lucian Șova este al patrulea pe lista de la Bacău. Ambii vizează un nou mandat de deputat.
Gabriel Vlase, urmărit penal de DNA pentru trafic de influență într-un dosar disjuns din cel în care Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată, deschide lista de candidați de la PSD Bacău la Camera Deputaților.

Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, vrea un nou mandat de senator, deși este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență. Ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală. El deschide lista de candidați PSD din Giurgiu pentru Senat.

Radu Babuș, deputat de Constanța și al patrulea pe lista de candidați din același județ pentru un nou mandat, este cercetat alături de Radu Mazăre în dosarul privind vânzarea unor suprafeţe de teren din judeţul Constanţa.

Cătălin Nechifor este pe locul 3 la PSD Suceava la Camera Deputaților. Este suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită în dosarul care vizează atribuirea unor contracte la Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, Primăria Fălticeni şi SC Drumuri şi Poduri Suceava.

PSD Olt a trecut pe lista de candidați trei persoane controversate: frații Paul și Alexandru Stănescu, candidați pentru un fotoliu de senator, respectiv deputat și Dan Ciocan care vrea un nou mandat de deputat. Firmele controlate de cei trei au fost percheziționate de DNA, dar niciunul nu este urmărit penal.

Europafm.ro publică și lista celor cu probleme penale de la ALDE

ALDE, 12 candidați penali

Nu mai puțin de 12 candidați incluși pe listele ALDE au probleme cu legea.

Însuși Călin Popescu Tăriceanu, actualul președinte al Senatului, este trimis în judecată într-un dosar pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. E vorba de dosarul în care a fost audiat ca martor de procurorii care anchetau retrocedarea ilegală a fermei Băneasa și a pădurii Snagov.  Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de senator în București.

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trecut pe listele ALDE Argeș la Senat. Fostul social-democrat a fost trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Gigi Chiru, condamnat în 2015, în primă instanță, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală, a fost trecut pe lista ALDE Constanța la Senat. Gigi Chiru este acuzat că le-a lăsat în poștele alegătorilor din Constanța tichete valorice medicale.

Senatorul Mircea Banias, primul pe lista ALDE Constanța pentru Camera Deputaților, a fost achitat de Instanța Supremă într-un dosar penal privind importuri ilegale din Portul Constanța, dar decizia nu este definitivă.

Probleme și cu deputatul Steluța Cătăniciu. Pe numele acesteia există o decizie definitivă de incompatibilitate pentru conflict de interese. Acum candidează pentru un nou mandat de deputat, fiind prima pe lista ALDE Cluj.

Senatorul Ion Ariton vrea acum un nou mandat în Parlament, dar de deputat. Este primul pe lista ALDE Sibiu la Camera Deputaților. Fostul ministru al Economiei a fost trimis în judecată în dosarul Gala Bute, alături de Elena Udrea și alți inculpați.

Varujan Vosganian candidează la Iași pentru Camera Deputaților, deși este urmărit penal în dosarul Poșta Română. În alt dosar, cel al gazelor ieftine, Vosganian a scăpat de urmărirea penală, fiind salvat de colegi.

Salvat de colegi de urmărirea penală în dosarul ASF, Daniel Chițoiu, fost ministru de finanțe, țintește un mandat de deputat de Neamț.

Un alt fost ministru, Ovidiu Silaghi, speră să ajungă deputat, deși este urmărit penal pentru trafic de influență.

Senatorul Eugen Durbacă  vrea un mandat de deputat. Este primul pe lista ALDE Galați. Este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu într-un dosar disjuns din cel al deputatului Mihail Boldea, care a fost trimis în judecată după ce ar fi obținut ilegal un teren de 40 de hectare în Galați.

Ilie Niță deschide lista ALDE Suceava la Senat, chiar dacă este cercetat pentru mai multe infracțiuni.

Senatorul Dian Popescu este primul pe lista ALDE Gorj la Camera Deputaților, deși a fost condamnat în 2014 la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

În afară de sursele de mai sus, mediafax.ro publică lista completă și explicită a candidaților la alegerile din 2016, cu probleme penale și, cu mici excepții, toți se află astăzi în Parlament. 

Mă întreb din nou cum este posibil ca România să se afle în mâinile unor condamnați și/sau cercetați penal?

Cât de paralizat să fii ca popor pentru a accepta așa ceva? De ce nu aducem oameni de la Jilava și Poarta Albă ca să întregim un Parlament după chipul și asemănarea președinților Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, condamnați, respectiv, cercetați penal?

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">