EVOLUTIA – VINDECAREA

 

evolutie-vindecareCand  am pornit pe calea explorarii interioare nu am stiut de la inceput ca ma aflu, de fapt, intr-o calatorie de vindecare. Tot ce am invatat a venit firesc, ca o reamintire parca, a unor lucruri stiute de alta data..Am inceput sa citesc tot ce gaseam pe teme de dezvoltare persona si spirituala, am trecut printr-o multitudine de cursuri si seminarii, specializari, etc…cand, in sfarsit, am realizat ca fiecare dintre acestea, vindecasera o bucatica din mine sau adusesera la suprafata spre constientizare ceva. Munca de terapie este o munca de vindecare reciproca, deci ma tot vindec..

Daca ar fi sa definesc vindecarea, as spune ca reprezinta revenirea la starea de echilibru si armonie si este, in mod  obligatoriu, sinonima cu evolutia spirituala. Este un proces holistic care se intampla pe toate palierele fiintei, nimic nu poate ramane in afara, fizic, energetic si spiritual!

Suntem o constiinta intr-un corp, iar perceptiile noastre sunt modalitatile subiective prin care interpretam toate informatiile din lumea omului. Orice consideram adevarat va deveni adevarat pentru noi! Dar cum adevarul meu arareori coincide cu al altuia, apar conflictele si, inevitabil, iesirea din armonie.

Acest conflict apare initial, la nivel de constiinta, apoi apare blocajul in campul energetic, iar ulterior se somatizeaza in fizic. Simptomul fizic, boala, nu fac decat sa semnaleze tensiunea acumulata intr-o zona a constiintei, relativ la un aspect de viata.Traiectoria aceasta este : constiinta – energetic – fizic! Bineinteles ca eliberarea tensiunii emotionale, elibereaza si planurile urmatoare, energetic si fizic. Pare totul foarte simplu, dar in realitate lucrurile nu se desfasoara cu aceasta usurinta.

Cei care se vindeca sunt cei care au invatat lectia aferenta bolii! „Orice boala poate fi vindecata, nu orice om”, este afirmatia pe care am citit-o undeva si mi-a ramas intiparita in memorie, iar practica a confirmat-o! In spatele a tot ce experimentam este o lectie pe care uneori o invatam pe calea usoara, adica tehnici de dezvoltare personala si spirituala, psihoterapie, ortodoxie, care aduc o intelegere superioara, alteori pe cale bolii, a suferintei, a pierderilor de tot felul. Daca inveti lectia, boala nu mai este necesara!

Este de dorit sa incepem sa intelegem ca noi cream continuu. Boala este si ea, propria noastra creatie, propria noastra alegere, de acum sau de alta data, pentru ca exista si acest aspect karmic…Creatia are legi foarte precise si da fiecaruia exact ce are nevoie pentru a se desavarsi ca spirit. Drumul de intoarcere la Unu poate fi plin de provocari.

Vindecarea presupune o schimbare calitativa, o schimbare totala de paradigma. Si mai exista si situatia in care persoana nu accepta vindecarea, desi, poate, nu constientizeaza aceasta. In adancurile fiintei, ea nu iubeste viata, schimbarea o sperie si atasamentul fata de propria boala este prezent si el.

Dar nu ne referim aici numai la situatia unei boli a corpului fizic – fricile, limitarile personale, credintele limitative si tot ce am creat vreodata dizarmonic, de la prima aparitie a noastra ca spirit, ne pot sabota si ele evolutia – vindecarea. Este necesara, intotdeauna, indepartarea vechilor perceptii bazate pe vechile trairi generatoare de suferinta si apoi decizia a ceea  ce este adevarat pentru noi, in noua realitate creeata! Desigur, si setarea mentala si atitudinea pozitiva rezolva o pondere foarte mare din blocaj.

Terapeutul, de orice tip ar fi, nu vindeca!! Dumnezeu o face, cu concursul persoanei implicate!! Terapeutul doar sustine procesul, fie energetic, emotional sau prin medicatie, pana subiectul ajunge sa-si inteleaga conflictul, modul in care a iesit din armonie si ce are de indreptat! Lectia este personala, drumul si parcurgerea lui, la fel!

Indiferent de simptom, de la cel mai sever, pana la o emotie suparatoare, sugerez urmarirea relatiei de tip cauza -efect, dieta mentala, adica ideile pe care aleg sa le accept in planul constiintei si sistemul oglinda-corp, care ne spune ca  locul unde se instaleaza simptomul nu este deloc intamplator, anumite emotii imbolnavind anumite organe! Desigur ca discutia este mult mai complexa de atat si depinde de particularitatile fiecarui caz in parte, dar intentia mea este sa va suscit interesul pentru constientizare si autoexplorare. Nu uitati de bucuria cu care traiti viata, nu uitati de iertare, de acceptare, de impacarea cu Tot si toate! Totul este o chestiune de alegere, inclusiv moartea, uneori! Pace! (Selectie din discutia purtata in cadrul emisiunii  radiofonice „In ritm cu viata”, Radio Gaia, in care am fost invitata)

Maria-Cristina Antonescu – terapeut

http://intoarcerealaunu.com/

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share