Fata din Curcubeu se reîntoarce la Târgoviște!

UPDATE 4 martie: Fata din Curcubeu revine la CT Coffe (Str. Revoluției, Bloc D5, Parter, Scuarul Primăriei) din TÂRGOVIȘTE, marți, 7 martie de la ora 20.00.

Rezervări: 0788 472 630
🎟️Bilet: 50 RON*
*cu reducere pentru studenți și elevi, biletul este de 25 Ron

Știrea inițială, 4 februarie 2023: Fata din Curcubeu se reîntoarce la Târgoviște! Nu ratați un spectacol fenomen în regia Liei Bugnar, jucat cu măiestrie de către actrița Marcela Motoc.

Organizatorii acestei reîntălniri cu publicul târgoviștean sunt cei de la ceainăria CT Coffe ( Str. Revoluției, Bloc D5, Parter, Scuarul Primăriei Targoviste) spatiul unde va avea loc reprezentația, MARȚI, 7 februarie de la ora 20.00. Rezervări la telefon 0788 472 630. Prețul biletului este de 50 de lei.

Fata din curcubeu, Marcela Motoc / foto Oficial Media – Cristi Iordache

Despre fenomenul ”Fata din Curcubeu”

”La finalul reprezentației, o distinsă doamnă, profesoară de filozofie, alerga după mine prin foaier: „tu ai mai văzut așa ceva?” Doamna despre care fac vorbire stă de 30 de ani în brațe cu Nietzsche, Freud, Brauer, Kant, Jung -profesoară venită din lumea limbajului uman- aștepta o confirmare de la mine. Ea, care poate traduce fiecare grimasă de pe fața omului și poate asocia unei emoții, fiecare sunet și gest, desena rotocoale în urma mea, pe mocheta teatrului, poate-poate voi întoarce capul să o fac să înțeleagă. Aștepta de la mine, bărbatul din Teatrul Tony Bulandra care stă mai mereu pe locul 12, lângă culoar, să-i spun dacă Marcela Motoc este „de-adevăratelea”. (Cristi Iordache)

Stiați că?
„Fata din Curcubeu” de Lia Bugnar cu Marcela Motoc a primit următoarele distincții:
  • Premiul pentru cea mai bună actriță, Festivalul Monodramei Independente, Brașov, 2022
  • Premiul pentru cea mai bună actriță, FITIC, Constanța, 2018
  • Selectat la Festivalul Internațional al teatrului de Studio, Pitești, 2018
  • Selectat la FITIC – Festivalul Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018
  • Invitat la Festivalul Zile și Nopți de Teatru la Brăila, 2018
  • Invitat la Festivalul AmFiTeatru, Botoșani, 2018

Fragment din interviul acordat de Marcela Motoc, în exclusivitate pentru Oficial Media în anul 2017:

Marcela Motoc: E o mare bucurie să joc la Targoviște. Sună a clișeu, dar chiar e! Spectacolele aici au o energie bună, aș zice chiar că-mi ies mai bine pentru că e un flux, o empatie… o energie care „vine, vine, vine, calcă totul în picioare”, vine de la public, vine pe cai mari, și se simte! Sunt măgulită la modul propriu. Si sincer. Îmi place mult să vin să joc aici. Nu știu dacă e publicul altfel, vezi tu, poate că în București sunt mai multe oportunități, mai multe teatre, lumea e poate mai puțin flămândă de teatru, aici se simte bucuria lui „primesc” si atunci cu atat mai mult parcă ai de dat…

Cristi Iordache.: De când joci în România?

Marcela Motoc: Am fost angajată la teatrul L.S. Bulandra din Bucuresti încă din anul IV de facultate. Am dat un concurs validat de domnul Liviu Ciulei, directorul onorific al teatrului la acea dată, în urma căruia domnul Virgil Ogașanu m-a angajat, era în 1996. Am jucat la Bulandra până în 2002 când am plecat în Franța, unde am și rămas 11 ani. M-am întors acum trei ani, o conjunctura familială a făcut ca eu să revin în țară și să și rămân, și am reînceput să joc teatru. Am jucat si în Franța, insa mult mai puțin și în franceză, dar nu mai jucasem demult în România. Când m-am întors am luat-o cumva de la capăt, deși luatul de la capăt nu înseamnă și luat de la zero. Mi s-au întâmplat lucrurile, adică a venit un spectacol, a venit al doilea, mi-am zis ca ce-ar fi să reiau spectacolul „Fata din Curcubeu” pe care l-am jucat în franceză la Paris… și l-am reluat. Povestea lui e așa: am citit textul imediat după ce fusese scris. M-am îndragostit. I-am spus Liei că aș vrea să-l joc dar în franceză, la Paris, căci acolo locuiam. Ea îl monta atunci în România. Cu acordul ei am început să traduc – să traduci într-o altă limbă decât limba ta natală e de două ori mai greu. Și am avut nevoie de ajutor și de sfaturi, țineam foarte, foarte mult la nuanțele pe care le avea Lia în text și voiam să fie exact aceleasi si în franceză, nu altceva. Am muncit la text de mi-au sărit capacele și mi-a luat un an să pun totul la cale. Să repetăm, căci eu veneam din Paris, repetam în România, plecam înapoi, iar veneam, iar plecam, după care am căutat și am găsit un teatru pe care l-am închiriat și unde am început să joc și toată tevatura asta mi-a luat cam un an. Era cumva un test. Primul spectacol cel puțin a fost de test. Să văd dacă „trece”. Dacă are același impact ca în România și ca în limba română.

Citește continuarea pe:

Marcela Motoc: ”Am jucat la Bulandra până în 2002 când am plecat în Franța, unde am și rămas 11 ani”

”Marcela Motoc și fenomenul FATA DIN CURCUBEU de Lia Bugnar”.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share