Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL 2023 – Este nevoie de ARTĂ pentru a naşte unitatea spirituală a umanității

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgovişte, a ajuns la cea de a XI-a ediție și se desfăşoară în perioada 3-11 iunie a.c.

Definit încă de la început ca o întâlnire a artelor, festivalul a aşezat în centrul demersului de alcătuire a programului din acest an, conceptul de FORME, elemente esențiale în procesul de creație.

Şi cu această ediție adăugăm un nou capitol în cartea invitaților de renume din întreaga lume.

Au fost invitate trupe de artişti de pe continentul european, din țări precum Franța, Italia, Belgia, Polonia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, dar şi de pe alte continente, din țări ca Japonia, Argentina, India, Coreea de Sud, Irak, China, sau Kazahstan, unii revin în festival, alții sunt la Târgovişte pentru prima dată. Se vor afla aici, alături de artişti vizuali, cineaşti, dansatori şi muzicieni binecunoscuți.

Citește și: Festivalul Babel la Târgoviște, ediția cu numărul 11: O călătorie prin culturile lumii

Invitați speciali sunt actorii Teatrului Academic Regional Donetsk din Mariupol, bombardat de invadatorii ruşi, în martie 2022. La patru luni de la tragedie, actori ai teatrului distrus au creat la Ujgorod, unde s-au refugiat, spectacolul Strigătul Națiunii.

„Teatrul și poezia sunt cele care i-au ajutat pe oameni să trăiască și să continue.” – Vanessa Redgrave

În deschiderea festivalului va fi prezentată prima co-producție româno-coreeană din România, Argonautas de Darko Lukić, în regia lui Mc Ranin (Teatrul Tony Bulandra și Asociația Teatrală din Coreea de Sud)

Îndeplinindu-şi scopul de a avea şi un caracter multidisciplinar şi educativ, programul festivalului include seria Întâlnirilor BABEL, la care publicul poate primi răspunsuri la întrebările iscate de spectacolele invitate, dar şi workshopuri, lansări de carte şi proiecții de film.

Ediția a XI-a a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL ținteşte să confirme încă o dată adevărul fundamental care a prezidat la naşterea lui: într-o lume măcinată de divergențe, e nevoie de ARTĂ pentru a naşte unitatea spirituală a umanității.

Echipa BABEL F.A.S.T

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share