04/12/2021

Forumul Drepturilor Fundamentale 2021

Consiliul Europei a  găzduit, pe 11 și 12 octombrie, o serie de sesiuni la Forumul hibrid pentru drepturile fundamentale 2021. 

Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a participat la sesiunea de deschidere a evenimentului cu mai multe locații, luni, 11 octombrie. Centrul de la Strasbourg al evenimentului a găzduit sesiuni cu mai multe teme, printre care:

  • Carta socială europeană: o poveste despre egalitate – o dezbatere despre modul în care Carta Socială Europeană, singurul instrument juridic specializat în materie de drepturi sociale din Europa și concluziile Comitetului European pentru Drepturi Sociale pot contribui la construirea unei Europe mai echitabile în urma pandemiei COVID-19.
  • Noi instrumente online pentru narațiuni privind drepturile omului  – o prezentare, urmată de discuții privind trei noi instrumente online destinate să ajute organizațiile și activiștii de tineret să combată discursurile de ură online.
  • Narațiuni alternative despre egalitatea LGBTI – o prezentare a manualului de instruire al Consiliului Europei de orientare sexuală și identitate de gen (SOGI) intitulat „Nu putem fi mai drăguți?” pe tema mai largă a stereotipurilor.

Tinerii care susțin o Europă fără corupție și vecinătatea est-sud – O discuție despre cum să se implice mai bine mișcările de tineret în eforturile de îmbunătățire a accesului la justiție, la statul de drept și la responsabilitate pe întregul continent și protecția datelor și recunoașterea facială – o serie de discuții despre recomandările recente ale Consiliului Europei către guverne cu privire la utilizarea tehnicilor de recunoaștere facială și modul în care orientările pot fi utilizate pentru a modela politicile viitoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share