08/12/2021

Lui Mircea Geoană i s-a prelungit mandatul la NATO până în octombrie 2023


Mandatul lui Mircea Geoană, în funcția de secretar general adjunct al NATO, a fost prelungit cu încă un an.

Mircea Geoană, a fost  numit secretar general adjunct al NATO la data de 17 octombrie 2019 și  ar fi trebuit să se întoarcă de la post în 2022.

Prin decizia secretarului general al NATO însă, mandatul său va fi prelungit până în 16 octombrie 2023.  Mircea Geoană este românul aflat în cea mai înaltă poziție într-o organizație internațională, și prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă înalta funcție de secretar general adjunct al NATO.

”Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcția de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoarea, dar și o provocare, să fiu primul lider din Centrul și Estul Europei care ocupă o astfel de funcție. Au fost doi ani intenși, plini de provocări, dar și de mari satisfacții. Am învățat și progresat enorm, ca om și ca lider. Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023. Voi putea astfel să contribui la negocierea, adoptarea și implementarea noului Concept Strategic și a agendei NATO 2030.
Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianței noastre la un mediu de securitate profund modificat și să continuăm să protejăm în față oricărei amentințări securitatea și prosperitatea celor 30 de națiuni aliate și a celor  un  miliard de cetățeni, de a căror încredere depinde în mod esențial succesul nostru comun”  a transmis pe o rețea  socială, Mircea Geoană.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share