Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Fuziunea PNL-PDL sau „Marele PNL”

rp_PNL.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In cadrul conferintei saptamanale din cadrul organizatiei PNL Dambovita, purtatorul de cuvant Gabriel Cioaca alaturi de presedintele organizatiei, Mihai Volintiru au tinut sa informeze cu privire la schimbarile ce au avut loc in urma fuziunii PNL-PDL, facand precizari legate de numele marelui partid de dreapta, precum si despre denumirea aleasa pentru alianta electorala PNL-PDL.

 

  • Conform proiectului de statut , alegerile interne in cadrul noului partid vor fi organziate dupa alegerile generale din 2016 urmand ca pana atunci formatiunea sa functioneze cu structuri comasate. Reprezentarea in toate organismele viitorului partid va fi facuta in mod paritar pana la 1 ianuarie 2015, iar ulterior conform unor reguli stabilite de conducerea centrala.
  • In statut noua formatiune este definita ca un partid de centru-dreapta, membru al PPE, in care se regasesc ideologiile de dreapta ale spectrului politc de centru-dreapta-liberalism, conservatorism, crestin-democratie.
  • Partidul fuzionat isi asuma istoria si traditia si devine continuatorul ambelor partide.
  • La nivel national va fi organizat pe patru niveluri: Conventia Nationala, Consiliul National, Colegiul Director National si Biroul Politic National. Alesii locali ai partidului sunt organizati in Liga alesilor locali, iar membrii care au implinit 65 de ani si s-au remarcat printr-o activitate politica deosebita formeaza Senatul partidului.
  • Numele constructiei politice rezultate in urma fuziunii este PNL.
  • Alianta Crestin Liberala- denumirea aleasa pentru alianta electorala PNL-PDL
  • “Marele PNL”, rezultat din fuziunea PNL si PDL inseamna si constructia unei Drepte Integratoare, impreuna cu garantarea unui pluralism intern al curentelor de gandire care se revendica din acest spatiu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin