Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Gabriel Boriga refuza Patriarhia Romana: “Nu s-a luat in discutie această solicitare “

Dupa  ce Patriarhia Română a adresat o scrisoare reprezentanţilor autorităţilor locale solicitând sprijin financiar în construirea Catedralei Neamului, mai mulţi primari au decis să refuze cererea.
Printre acestia, se regaseste primarul targovistean Gabriel Boriga. El a declarat cu acest prilej ca solicitarea venita din partea Patriarhiei Romane nu a fost discutata la nivel local, argumentandu-si atitudinea  prin faptul ca nu este cazul sa se aloce bani pentru ridicarea catedralei in cauza.
“La nivelul administraţiei publice a municipiului Târgovişte nu s-a luat în discuţie această solicitare deoarece nu aveam de ce să discutăm. Fondurile pe care noi le avem, atât resursele proprii cât şi cele atrase, abia ne ajung pentru a duce la bun sfârşit proiectele pe care municipalitatea le are în derulare şi pentru a porni altele care sunt stringente dezvoltării oraşului”, a declarat primarul Târgoviştei.
Gabriel Boriga a accentuat faptul că nici în viitorul apropiat nu se va aloca vreo sumă de bani în sensul solicitării făcute de Patriarhie.

“Nu s-a pus şi, din punctul meu de vedere, nu se va pune problema în viitorul apropiat asupra unei astfel de finanţări. Nu avem aceşti bani şi nu se pune această problemă, cel puţin deocamdată”
, a adăugat primarul.
Gabriel Boriga nu a fost însă singurul primar cu atitudine potrivnică faţă de cererea Patriarhiei.
Dorin Florea, primarul Târg-Mureşan, a argumentat refuzul în favoarea culturii.
“Adevărata mântuire a neamului înseamnă în momentul ăsta să te implici să scoţi acest popor dintr-un derapaj uriaş spre mediocritate, spre subcultură, spre lipsă de educaţie,” a declarat  acesta, potrivit Mediafax, in articolul cu titlul “Dorin Florea: BOR este complicele politicienilor“.
Klaus Johannis, întrebat dacă va ridica problema finanţării Catedralei Neamului în Consiliul Local Sibiu, a răspuns tranşant: “Nu, nu simt nevoia.” Acesta a argumentat prin certitudinea donaţiilor private pe care BOR le va primi, cu siguranţa, de la enoriasi.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">