Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Gata cu Bac-ul! S-au afisat notele finale


Astăzi, 11 iulie s-a pus punct sesiunii de vară a Examenului de Bacalaureat din anul 2014, prin afișarea rezultatelor finale, în urma contestațiilor. 
În județul Dâmbovița s-a înregistrat un record în ceea ce privește numărul elevilor nemulțumiți de notele obținute  la examenul maturității. Astfel, au fost depuse 886 de contestații, dintre care 408 la Limba Romană, 294 de la profilul real si 114 de la profilul uman. Doar 33 dintre elevi au avut norocul să primească o mărire a notei sau chiar să promoveze Bac-ul, după ce au depus contestații. 
Procentul de promovabilitate din județul nostru a crescut de la 50,63% la 51,49%, iar la nivel național acesta a atins pragul de 60,65%, cu 1 % mai mult decât rezultatele inițiale. În urma contestațiilor, numărul adolescenților dambovițeni care au primit note cuprinse între 9 și 9,99, acesta ajungând la 331.
Nu toți elevii au fost la fel de norocoși, iar unii dintre cei care au depus contestații s-au ales cu media scăzută, cu mai puțin de 50 de sutimi. 
Elevii de 10 au rămas aceeași 7, iar topul liceelor nu s-a schimbat deloc. 
Inspectorul General Adjunct Ovidiu Basceanu a declarat că aceste erori de corectare, care ies la iveală in urma contestațiilor, cel mai probabil se datorează volumului mare de muncă pentru corectori și baremului care, cel putin la Limba Romană, lasă loc interpretărilor. 
Pentru sesiunea din toamnă a Examenului de Bacalaureat s-au înscris aproximativ 1 850 de candidați, la care se pot adăuga în jur de 270 de corigenți care într-un final au reușit să promoveze la anumite materii.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share