Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ploile au facut ravagii in judetul Dambovita


După doar câteva zile călduroase, furtunile au pus din nou stăpanire pe județul Dâmbovița, inundând zeci de gospodării. In unele localități, a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru ca oamenii să poată ieși din case, respectiv din curți. 359e9c9ad2eb2c7
Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, produse pe teritoriul judeţului Dâmboviţa în noaptea de 11 iulie 2014, echipajele de pompieri din cadrul ISU Basarab I Dâmboviţa au intervenit in mai multe localităti, după cum urmează:
– mun. Târgovişte  – o casă şi un operator economic;
– mun. Moreni o casă, un operator economic şi pentru deblocarea unei căi de comunicaţii (pom cazut);
– Oraş Titu – o casă;
– Com. Mătăsaru – o casă;
– Com. Bilciuresti – 4 case, 70 gospodării;
– Com. Dragodana – o casă;
– Com. Ocniţa – o casă;
– Com. Vlădeni – 30 curţi şi grădini;
– Com. Darmaneşti – 200 curţi şi grădini;
– Com. Finta, sat Gheboaia – 30 gospodării şi 6 case;
– Com. Malu cu Flori, sat Runceasa – copac căzut pe acoperişul unei case (în desfasurare);
– Com. Răscăeți – 20 de gospodării, 40 de fântâni din care 15 de pe domeniul public, 25 de anexe de animale, 5 km de drumuri comunale;


De asemenea, în această dimineață 32 localități dâmbovițene nu aveau energie electrică, numărul acestora scazând la 10 după orele 10, în urma intervențiilor echipelor Electrica.
În dimineața zilei de 11 iulie s-a acţionat în localităţile afectate cu 50 de pompieri, 5 autospeciale şi 12 motopompe transportabile şi remorcabile, acestea putând fi la orice moment suplimentate cu personal şi tehnică de intervenţie din subunităţile inspectoratului în funcţie de evoluţia situaţiei în teren.
În paralel, la faţa locului, s-au făcut evaluări ale situaţiei gospodăriilor inundate de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.
Nu doar echipele de interventii din cadrul ISU Basarab I Dambovita s-au mobilizat pentru a-i sprijini pe cei afectați de inundații. Ca de fiecare data, Crucea Rosie Dambovita este alaturi de cei aflați în situații dificile. Astfel, voluntarii filialei dâmbovițene au mers în aceasta dimineața în localitățiile în care apa a blocat drumurile, a pătruns în curțile și casele oamenilor, pentru a distribui pături și apa plată.
Cu mijloace proprii și cu voluntari din detașamentele de intervenții la dezastre au distribuit urgent, prin grija comandamentelor locale, urmatoarele:

Vlădeni – 60 pături și 60 bax-uri X 12 = 720 sticle apă plata
Răscăieți – 80 bax-uri x 12 = 960 sticle apă plată

Crucea Roție Dâmbovița ține legatura permanent cu cei din conducerea Prefecturii, Consiliului Județean Dambovița și Inspectoratului pentru Situații de Urgență și va interveni acolo unde va fi cazul.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin