Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Gata cu DEF-ul, gata cu emotiile pentru profesori!

Dupa ce au fost macinati de emotii puternice, profesorii au rasuflat usurati la vederea rezultatelor la Examenul de Definitivare in Invatamant. Anul acesta, notele au fost destul de bune, inregistrandu-se un procent de promovabilitate de 58,60%, cu 12 procente mai mare decat anul trecut. Nota minima de promovare este 8.
Pentru proba scrisa a DEF-ului s-au organizat 42 de centre de examen, cate unul in fiecare judet si in Bucuresti. In Dambovita, centrul de examen a fost la Liceul Constantin Brancoveanu. Proba scrisa a continut subiecte de specialitate, metodica predarii, pedagogie si elemente de psihologia educatiei. Candidatii au avut la dispozitie, pentru redactarea lucrarii, patru ore.
Rezultatele examenului de definitivat sunt destul de bune anul acesta, inregistrandu-se un procent de promovabilitate de 58,60%, mai mare decat in anul precedent, cand a fost de 46,5%, conform Inspectoratului Scolar Judetean. Astfel, dintre cei 205 de candidati admisi, 123 au obtinut minim nota 8. Din pacate, au fost si 3 cadre didactice insuficient pregatite pentru examenul la care au participat, obtinand note sub 4, iar 8 au obtinut note intre 4 si 5.
De asemenea, 26 de candidati au obtinut note cuprinse intre 5 si 5,99, 34 intre 6 si 6,99, iar 16 cadre didactie au fost aproape de a obtine nota minima, reusind sa atinga doar pragul cuprins intre 7 si 7,99. Totodata, unii dintre candidati au fost nemultumiti la aflarea rezultatelor si au depus contestatie. Au fost inregistrate 45 astfel de nemultumiri, iar rezultatele finale vor fi afisate in data de 25 iulie. 
Cei mai multi dintre candidati au ales sa isi dea definitivatul in invatamant pentru postul de invatator, mai exact 66 de cadre didactice.
Examenul de Definitivat pentru profesori este la fel de important precum este Examenul de Bacalaureat pentru elevi.
Comisiile constituite in cadrul examenului national de definitivare in invatamant sunt compuse din cadre didactice universitare, avand cel putin titlul stiintific de doctor si din cadre didactice din invatamantul preuniversitar, avand cel putin gradul didactic II. Coordonarea metodologica a examenului national revine Ministerului Educatiei Nationale, iar organizarea si desfasurarea probei scrise a fost asigurata de Inspectoratul Scolar Judetean.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share