Geoparcurile din România spun „Poveștile Pământului” la Muzeul Castelul Corvinilor!

Geoparcurile din România spun „Poveștile Pământului” la  cel mai frumos muzeu al României, la Hunedoara.
 „Poveștile Pământului” sunt spuse, până pe 3 mai, în Sala Bethlen a edificiului istoric! Vizitatorii sunt invitați să arunce o privire spre istoria planetei noastre scrisă în piatră de mișcările Pământului, forme de viață din vremuri de mult apuse, vegetație transformată în resurse naturale și obiecte din viața de zi cu zi. Cu siguranță ați citit în copilărie povestea „Sarea în bucate”, dar v-ați întrebat vreodată cum se formează acest ingredient atât de comun în bucătărie? Sau ştiaţi că mina de cărbune a unui creion a făcut parte dintr-un copac falnic, în urmă cu câteva sute de milioane de ani?
 Curiozităţi de acest gen se găsesc în expoziţia care reuneşte povești unice din cele patru geoparcuri internaționale și aspirante 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 din România. E vorba, practic, de o călătorie în timp și spațiu, pe teritoriul țării noastre, în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului (județul Hunedoara) și în geoparcurile aspirante UNESCO Ținutul Buzăului (județul Buzău), Oltenia de sub Munte (județul Vâlcea) și Carpaterra (județul Brașov).
 „Sunt patru povești formidabile și unice ce descriu diversitatea geologică a României, Țara Hațegului, zona Racoș – Rupea, zona Oltenia de sub Munte și Ținutul Buzăului. Sunt patru povești ce acoperă un interval de aproape 200 de milioane de ani din istoria Pământului”, spune dr. Alexandru Andrășanu, directorul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București. Expoziția își va continua călătoria, mai apoi, la Galeriile de Artă  FORMA din municipiul Deva, la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani și în mai multe localități de pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului. Până acum, ea a mai fost prezentată în fața publicului din geoparcurile aspirante UNESCO Carpaterra și Oltenia de sub Munte. „Poveștile Pământului” este o expoziție organizată de Forumul Geoparcurilor din România, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București, geoparcurile aspirante UNESCO Ținutul Buzăului, Oltenia de sub Munte și Carpaterra și Muzeul Pedagogic Brașov, în cadrul proiectului RECONNECT – Noaptea Cercetătorilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share