Georgeta Carmen Holban: Distrugerea sănătăţii, misiunea principală a liberalilor

Georgeta Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița afirmă în ultima declarație de presă: ”Distrugerea sănătăţii este misiunea principală a liberalilor!”

Holban

Aidoma colegilor săi din Guvernul liberal, ministrul demis al Sănătăţii recurge la stratagema intoxicării românilor pe tema sumelor alocate acestui domeniu vital. Practic, PNL şi-a asumat răspunderea pe legea bugetului din acest an, dar acum, în mod halucinant, aruncă vina pe PSD pentru tot ceea ce ei nu sunt în stare să facă.

Citește și: Acest guvern incapabil trebuie să plece!

În realitate, „guvernul meu” a tăiat în acest an 22% din banii Sănătăţii şi 39% din banii spitalelor. PNL a privatizat în mod ilegal sănătatea, ajungându-se la situaţia în care banii de la spitalele de stat să fie direcţionaţi către instituţiile medicale private. Toate acestea, în condiţiile în care ministrului Finanţelor a declarat răspicat, de la începutul mandatului său, că sănătatea nu este o prioritate pentru PNL. Și s-a văzut!
Aceşti guvernanţi daţi afară prin moţiunea de cenzură votată în Parlament mint cu neruşinare când dau vina pe PSD, care a alocat anul trecut Sănătăţii cel mai mare buget din ultimii 30 de ani. Acum, liberalii au catadicsit să repartizeze sănătăţii românilor cu 22% mai puţin decât guvernul PSD, reducându-l de la 14,9 miliarde lei la 11,5 miliarde. Cea mai mare sumă, redusă de liberali, trebuia să fie destinată spitalelor de stat, pentru continuarea investiţiilor începute de PSD, care a dotat toate spitalele din ţară cu aparatură de ultimă generaţie.
Ce „realizări” a avut ministrul demis al Sănătăţii în mandatul domniei sale, în afară de aceste amputări bugetare? Nu doar că nu a avut nicio iniţiativă care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei generale din sănătate, ci a acţionat doar pentru susţinerea sectorului privat din care provine, prin deja celebra ordonanţă de urgenţă care dă banii de la stat către spitalele private.
Holban
Deputat Georgeta-Carmen Holban: ”Acest guvern incapabil trebuie să plece!!!”
Astfel, acest Guvern mincinos a condamnat spitalele de stat la subfinanţare şi chiar la desfiinţare, dacă ne reamintim şi afirmaţia din programul de guvernare al PNL referitoare la „comasarea spitalelor care nu sunt performante financiar”.
Consider că românii pot observa cu uşurinţă cum liberalii lui Iohannis îşi bat joc de ei, prin renominalizarea aceluiaşi Cabinet, cu acelaşi premier şi cu aceiaşi miniştri, inclusiv cu cel vinovat de distrugerea Sănătăţii. Este culmea tupeului şi a cinismului să revii în Parlamentul care te-a decapitat cu aceiaşi oameni demişi şi cu acelaşi program de guvernare bazat exclusiv pe tăieri, diminuări şi austeritate.
Sunt convinsă că, indiferent în ce mod vor avea loc viitoarele alegeri, populaţia va taxa prin vot dezastrul creat cu bună ştiinţă de liberali, prin seria nesfârşită de măsuri luate împotriva românilor.
Georgeta-Carmen Holban, Parlamentul României

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share