Geta minerița din Lupeni, din nou pe podium la o competiție europeană masters +50

Geta Manolache- minerița cum este cunoscută printre iubitorii atletismului, mișcării în aer liber și-a mai adăugat încă o victorie în palmares.
LA  FECLAZ, în Franța   la campionatul european de atletism pentru masters la+50,  echipa României s-a clasat pe locul al III a.
La Féclaz este o stațiune de sporturi de iarnă situată în Franța,  în departamentul Savoie din regiunea Ron-Alpi. La Féclaz este o stațiune din masivul Bauges aparținând zonei de schi Savoie Grand Revard, supranumită și „micuța Canada”. Se întinde de la nord la sud pe o mică zonă între Mont Revard (situat în stațiunea vecină Revard) și Le Nivolet, cu vedere la cluse de Chambéry,  într-o zonă cuprinsă între Chambéry și Aix-les-Bains.Parte a masivului, relativ împădurit, este abruptă dincolo de creasta care marchează vârful și constituie zona de schi alpin. Mai jos, în apropierea stațiunii, pârtia face loc unui platou pe care sunt amenajate traseele de schi nordic și drumeții. Datorită pădurilor sale rășinoase și odată acoperit cu zăpadă, acest platou arată ca „micuța Canada”, ceea ce i-a câștigat, precum și mai general zona Savoie Grand Revard, această poreclă.
Din această echipă   a făcut parte și lupeneanca noastră, ceea care -o coordonează pe micii campioni, de la AS. Străjerii Lupeni.
Iată cum își spune povestea participării la această competiție, însăși Geta, care ține să mulțumescă în special susținătorilor, Primăriei și Consiliului local Lupeni.
”Încă o provocare a vieții venită din partea unei sportive pe care am tot întalnit-o la unele competiții de alergare, și din nou m-am trezit într-o poveste…frumoasă, e-adevărată. Dar, ce poveste, păi cum altfel…
– Mai,  „balerina mea”, expresie folosită  de Mihaela Miha din Râmnicu Vâlcea, te invit alaturi de mine, că tot terminarăm crosurile astea, pe ici colo amândouă pe aproape, și putem face echipă pentru România la +50. Ia d-aci un nr. de telefon și vorbește cu domnul Valeriu Rosetni de la  Federația Română de Atletism să vezi dacă îndeplinești condițiile.
-Pffuu…zic eu! Ce-ți veni, că eu nu am mai făcut maratoane de mai bine de doi ani, și nu știu cum mi-i se vor comporta articulațiile nerefăcute complet, pe distanțe lungi.
– Hai, mai, că ești bună!
Vorbește cu domnul Valeriu și vezi ce-ți spune!
Am vorbit…am făcut niște poze la vechi rezultate , care sunt doar o dovadă că știu ce înseamnă un maraton de trail, și că dacă dânsul este de acord, voi încerca  din răsputeri să ajut echipa. Un lucru motivant această provocare, astfel încât,  să sar de la cros,  la semimaraton la Ultra Zărand History, pentru antrenament, și să fac și Retezatul alături de Străjerii mei,  în cadrul Ștafetei Munților. Povestea aceasta a devenit și mai frumoasă, datorită sprijinul financiar oferit de Primăria și Consiliul local din municipiul Lupeni, a unei bune prietene care mi-a mai oferit sprijin la astfel de provocări, copiilor  mei, dar și doi părinți ai Străjerilor mei.
Povestea are și un cuprins, în care este cuprinsă toată echipa,  în frunte cu domnul profesor Gabriel Brănișteanu, Ioana Ignat  colegii mei , componenți a echipei României la Feclaz-Franța. Și am ajuns și la finalul fericit al poveștii, care a fost pe podium…pe treapta de bronz. Mulțumesc tuturor celor enumerați mai sus, pentru că împreună am fost o echipă cu suport financiar, moral, fizic și sufletesc. Recunoștința maximă!”
Și  iată, cum o provocare s-a terminat cu un rezultat fericit și cu bucuria de a avea pe podium o atletă din Valea Jiului, care, face tot ceea ce și-a propus din dragostea față de sport și față de puștimea pe care îi antrenează cu drag și cu care, a obținut rezultate notabile la competițiile la care a participat până în prezent. Felicitări, draga noastră campionă. Suntem mândri de tine!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share