Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum va fi vremea in weekend

romapAstăzi se vor semnala ploi în general slabe, local în vestul şi nord-estul ţării şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. La munte vor fi predominant ninsori. Maximele vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi 14 grade în Muntenia
În capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa vor fi 2-3 grade şi la amiază, în jurul valorii de 13 grade.

MUNTE
La munte, local vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Variaţiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative. La amiază vor fi 5 grade la Predeal, 4 la Stina de Vale, 3 la Sinaia 1500 si Păltiniş şi –3 grade pe Ceahlau la Vf. Toaca. Sâmbătă temporar, mai ales în cursul zilei, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţã de vineri. Şi duminica în Carpaţii Occidentali condiţiile de precipitaţii slabe, mixte vor fi reduse, iar temperatura este în creştere. În restul zonei montane, cerul va fi temporar noros, local, mai ales ziua, vor fi precipitaţii îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Stratul de zapada masoara 213 cm la Balea Lac, 110 cm pe Vf omu, 71 de cm la Sinaia si Busteni, 45 la Straja, 43 la Paltinis, 31 la Predeal, 27 la Arieseni.
VREMEA PE 2 ZILE

Mâine cerul va continua să prezinte înnorări şi temporar, pe arii restrânse, se vor semnala precipitaţii slabe, în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi mixte la munte şi sub formă de ploaie şi burniţă în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade la Miercurea Ciuc şi Suceava şi 13 grade la Galaţi. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În capitală va ploua slab, mai ales către seara. Dimineaţa 2-3 grade. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade.

Duminica cerul va fi variabil în nord-vest, unde valorile termice diurne vor creşte uşor, dar va avea înnorări în celelalte regiuni, unde local, va ploua slab. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8-9 izolat în sud şi est şi 14-15 grade în regiunile intracarpatice la Timişoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Alba Iulia . Izolat vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase.

În Bucureşti, cerul va continua să prezinte înnorări şi temporar, în cursul zilei, va ploua slab. 4-5 grade dimineaţa. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros şi se vor semnala ploi în general slabe, local în Banat, Crişana şi Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania. Maximele zilei mai cresc faţă de ieri. Vor fi 9 grade la Timisoara, Oradea si Baia Mare10 la Cluj Napoca si Sibiu si 7-8 grade în depresiunile transilvane. În sud, mai puţin soare decât ieri dar numai pe arii restrinse va ploua slab, în special în Oltenia. Maximele, putin mai mici decit ieri, trec totuşi de 10 grade, cu 13-14 grade în Lunca Dunării cele mai mari valori la Giurgiu şi Călăraşi. În Dobrogea, vor fi înnorări dar ploile sunt slabe şi pe arii restrânse. La amiază vor fi 12 grade la Tulcea si 11 la Constanta. În Moldova, vreme predominant închisă. Pe arii restrinse ploaie slabă. Maximele zilei, intre 5 si 10 grade in jumătatea de nord a regiunii şi peste 10 în cea de sud.

sursa: realitatea.net

Distribuie acest articol Oficial Media
Share