Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Îmi doresc întregirea României cu teritoriile pierdute de-a lungul istoriei!

Astăzi, 27 martie, se împlinesc 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment ce a reprezentat un moment esenţial pentru anul istoric 1918, care a culminat cu Marea Unire a tuturor românilor de la 1 decembrie.
De altfel, Parlamentul României a adoptat, în urmă cu șase ani, instituirea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare națională.
Realizarea națiunii române de pe ambele maluri ale Prutului, la 27 martie 1918, a fost cu atât mai meritorie și trebuie să reprezinte, pentru viitor, un model de urmat, a precizat europarlamentarul umanist, Maria Grapini, care a transmis, în context, următorul mesaj:
„Pe 27 martie 1918, România a fost întregită cu teritoriul Basarabiei. Iată, acum, în 27 martie, sărbătorim Ziua Unirii Basarabiei cu România și, din păcate, Basarabia nu mai este alături de România, istoria consemnând acest lucru. Dar pământul românesc, românii din Basarabia, sunt totdeauna în sufletul românilor de dincoace de Prut.  Totdeauna am considerat Basarabia ca fiind a României chiar dacă istoria a făcut ca, la 28 iunie 1940 -după actul de unire cu Regatul Romaniei, din 27 martie 1918- România să cedeze Basarabia Rusiei.
Îmi doresc întregirea României cu teritoriile pierdute de-a lungul istoriei și nu cred că pot fi condamnată pentru asta! Cred ca actuala Republică Moldova trebuie să urmeze drumul european dar îmi doresc unirea cu Patria Mamă.”
Multi români din Basarabia își doresc acest lucru dar, până cand istoria va fi favorabilă, cred că trebuie să fim uniți, să ne sprijinim reciproc!”, a ținut să transmită europarlamentarul Maria Grapini.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share