Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Importanța sediului de birouri, în contextul lucrului de la distanță

Sursă foto: freepik.com

Joburile remote sau în sistem hibrid au devenit o obișnuință.

Dacă acum câțiva ani lucrul de acasă părea mai mult un vis, astăzi pare o activitate normală pentru unele categorii profesionale. Chiar și în noul context de organizare pe piața muncii, multe companii preferă să nu renunțe la sediul de birouri. Dată fiind această situație, printre cele mai căutate servicii în materie de relocări se află și cele de mutari firme. De ce sediul de birouri își păstrează importanța în cazul colaborărilor la distanță? Aflați din următorul articol.

1. Lucrul de la birou și socializarea angajaților

Contextul pandemic nu a însemnat doar o problemă sanitară globală, dar a avut și o influență la nivel psihologic și emoțional. Tendința de izolare a afectat relațiile interpersonale și maniera în care socializăm. Deși lucrul de acasă este simplu și plăcut, mersul la birou, cel puțin în sistem hibrid, este o rutină benefică. Aici ne extindem relațiile profesionale și simțim o mai mare apartenență la grupul de lucru, colegii. Un prim argument pentru care multe firme păstrează biroul în format clasic.

2. Un spațiu profesionist pentru primirea colaboratorilor

Deși unele business-uri își pot desfășura activitatea integral de la distanță, companiile mari au nevoie de un sediu de sine stătător. În plus, întâlnirile de afaceri impun și un anumit cadru profesionist în care să se discute afaceri și colaborări noi. Sunt antreprenori care au optat pentru mutari sedii tocmai pentru a avea un spațiu mai mare, cu săli de conferințe și birouri moderne. Zona de pauza de cafea sau masă a angajaților este la fel de importantă.

3. Punctul de întâlnire pentru ședințe și team building-uri

Revenind la angajați și echipă, un sediu modern de birouri creează un mediu în care aceștia comunică direct și iau parte la proiectele companiei. Deși întâlnirile online pe diverse platforme de lucru sunt deja răspândite, uneori este nevoie de un dialog direct cu personalul. Pentru a-i integra și mai bine pe angajați, multe firme organizează sesiuni de team building și cursuri practice. Unele se desfășoară outdoor, sub formă de excursii, în timp ce altele la sediu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin