23/10/2020

În Hunedoara  oameni izolați, infectați și cu dosare penale

802 persoane în izolare și 45 de persoane în carantină

 În județul  Hunedoara, ieri la ora 18.00, conform celei de-a doua raportări a zilei, se aflau în izolare 802 persoane, iar în carantină sunt 45 de persoane. Numărul persoanelor confirmate cu infecţie este 23, din care şapte au fost externate.
La nivel naţional situaţia este următoarea: până ieri, 18 martie, ora 18.00, pe teritoriul României au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cei care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi. De la ultima informare, cea de la ora 10.00, dimineaţa, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ai unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 2 ani şi 57 de ani.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa, inclusiv la Institutul Cantacuzino. În stocul unităţilor sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR). Menţionăm că SC Unifarm SA achiziţionează şi distribuie în permanenţă către unităţile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.
Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.  De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 de lei unui număr de 120 de persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării. Județul Hunedoara și județul Neamț conduc la nivel național în topul amenzilor aplicate pentru nerespectarea autoizolării. Amenzi aplicate persoanelor care, deși trebuiau să fi în izolare la domiciliu și li s-a comunicat acest lucru, au părăsit locațiile. Sunt 12 astfel de amenzi aplicate până acum în județul Hunedoara, pentru 12 persoane care nu au respectat izolarea.   A fost constituit și un dosar penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru tânăra de 26 de ani din Aninoasa, confirmată pozitiv, care a transmis infecția cu COVID 19 mai multor cadre medicale de la Spitalul de Urgență Petroșani, unde a fost internată fără să spună că ar trebui să se afle în izolare.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share