08/12/2021

In memoriam EPISCOPULUI GURIE al Devei și Hunedoarei

Plecarea atât de timpurie la cele veșnice a Preasfințitului Părinte Gurie, Întâiul Episcop al Devei și Hunedoarei, a îndurerat miile de credincioși ortodocși, și nu numai, din județul Hunedoara. Tristețea și durerea au pus stăpânire pe inimile noastre și acum ne străduim să aflăm alinare în credință și trăire curată.

Pentru a nemuri amintirea celui care a fost Preasfințitul Părinte Gurie, la 40 de zile de la grăbita trecere a acestuia la Domnul, Consiliul Județean Hunedoara, în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, împreună cu Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, organizează cu emoție și smerenie o manifestare comemorativă intitulată „Lumina din veșnicie”. Gazda acestui eveniment, care se va întinde pe durata a trei zile – 26-28 noiembrie 2021, orele 10.00-18.00 , va fi Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (Sala Șemineului). Într-o ambianță de înaltă spiritualitate și trăire creștină, cei care vor dori să afle mai multe despre personalitatea luminoasă a celui care a fost Preasfințitul Părinte Gurie vor putea să vizioneze un interesant film despre cei 12 ani de arhipăstorire a sa în Episcopia Devei și Hunedoarei.

Expoziția cu titlul „Slova ce ne-a rămas…” va cuprinde cărți și alte scrieri apărute sub semnătura Preasfințitului Părinte Gurie, lucrări care pun în lumină solida pregătire teologică, erudiția și iubirea adâncă față de dreapta credință . Zeci de fotografii  în care  sunt imortalizate momente din activitatea Preasfințitului Părinte Gurie,  vor întregi tabloul evenimentelor menite să păstreze în neuitare figura luminoasă a Întâiului Episcop al Devei și Hunedoarei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aceste trei zile vor oferi un minunat prilej de înălțare sufletească tuturor celor care vor dori să se simtă aproape de unul dintre cei mai iubiți ierarhi ai sfintei Biserici Ortodoxe care, de acolo de Sus, continuă să ne iubească și să ne îndrume pașii.

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, la Catedrala Episcopală din Deva va avea loc slujba de pomenire a Preasfințitului Părinte Gurie, primul Episcop al Devei și al Hunedoarei, la 40 de zile de la mutarea la Domnul. Rânduielile liturgice de pomenire a Preasfinției Sale se vor desfășura după următorul program:

8.30 – Sfânta Liturghie arhierească;

11.00 – Slujba Parastasului.

Rugăm pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să-i facă parte de odihnă întru Împărăția Sa!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share