Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

NU REUȘEȘTI SĂ PUI BANI DEOPARTE? 3 trucuri de folosit pentru a economisi

După lunga perioadă de izolare, a venit momentul în care poți să circuli mai mult, să experimentezi lucruri noi, să îți revezi prietenii și rudele și, implicit, să cheltui mai mulți bani. Dacă atunci când stăteai acasă nevoile erau limitate, acum când te expui din nou rafturilor pline ale magazinelor îți vine greu să te abții, chiar dacă nu ai neapărat nevoie de aceste lucruri.

Banii nu aduc fericirea mereu, însă cumpărăturile sunt pentru oameni tratament al depresiei, iar perioada de izolare nu a făcut decât să accentueze „golul”. Lipsa de contact social potențează tristețea și, fiind în sine o emoție negativă, vei încerca din răsputeri să o balansezi cu trăiri pozitive, cum ar fi satisfacția de moment a unor pantofi noi, o cină scumpă sau un parfum oferit prietenei cele mai bune.

Însă, toate aceste lucruri fac găuri adânci în buget, iar dacă până acum nu ți-ai pus problema de a economisi bani – pentru că job-ul era stabil, piața era deschisă și oportunitățile de a câștiga bine erau destul de numeroase – acum, când situația nu mai este atât de optimistă, poate fi un moment oportun pentru a schimba câteva din obiceiurile de consum, mai ales pe cele care sunt mai păguboase. 

3 trucuri pentru a face economii

  1. Nu pleca la cumpărături cu cardul de creditdacă ai de făcut o vizită scurtă la mall pentru câteva cumpărături și știi că tentația e mare, nu lua cu tine cardul de credit ce îți poate oferi falsa impresie că acei bani sunt ai tăi și că îi poți cheltui fără resentimente. Păstrând cardul acasă, te poți limita la suma de care dispui în acel moment, fără a face datorii.
  2. Folosește o listă de cumpărături – de fiecare dată când mergi la cumpărături, este bine să faci înainte o listă cu tot ce ai nevoie. În acest fel, nu vei uita să iei ceva important și nici nu vei cheltui bani pe lucruri care nu erau prevăzute anterior. Este important să te rezumi la lucrurile notate, iar dacă tentațiile sunt la tot pasul și ajung și la tine în căruciorul de cumpărături, poți alege doar una dintre ele, iar pe restul le poți pune pe listă data viitoare.
  3. Așteaptă 24h înainte de a cumpăra ceva scump – fie că vrei un televizor nou, fie ultimul model de smartphone, un laptop, un espressor sau orice articol ce poate fi trecut la categoria „moft”, este bine să faci acest exercițiu de voință și răbdare și să vezi cu adevărat dacă ai nevoie de el. După 24 de ore, aburii entuziasmului se risipesc și vei avea mai multă claritate în minte atunci când vei lua decizia de cumpărare.  

Cu alte cuvinte, dacă vei cheltui mai puțin, vei avea mai multe șanse de a face economii substanțiale, însă pentru a reuși cu adevărat, este foarte important să ai un scop clar în minte pentru care îți dorești să economisești. 

În plus, dacă economiile tale nu sunt suficiente și îți lipsește o mică parte din bani pentru a-ți împlini cu adevărat visul, poți apela la împrumuturi rapide nebancare fără garanții, care îți pot oferi suma de care ai nevoie, iar tu o poți înapoia în 12 rate fixe.

În concluzie, fie că e vorba de o vacanță, fie de o casă, de o mașină sau pur și simplu, de un cont în care să ai rezerve pentru situații neprevăzute, este bine să decizi singur scopul banilor pe care îi pui deoparte, pentru că doar așa vei reuși să fii consecvent.

 

Sursa foto: shutterstock.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share