Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Informarea cetățenilor români care doresc să muncească în statele membre UE, inclusiv sezonieri

INFORMAREA CETĂȚENILOR ROMÂNI CARE DORESC SA MUNCEASCĂ IN STATELE MEMBRE UE, INCLUSIV SEZONIERI.

Vă aducem la cunoștință faptul că ministrul afacerilor externe a transmis o adresă ministrului muncii si protecției sociale, referitoare la faptul că Ministerul Alimentației, Agriculturii si Pădurilor din Bavaria, a realizat un film de informare cu subtitrare in limba română, destinat lucrătorilor sezonieri.

In conținutul acestuia sunt descrise noile condiții de muncă și de cazare, cu respectarea restricțiilor in vigoare, precum și noile proceduri de protecție a salariaților impotriva infectării cu noul Coronavirus, introduse in acest context.

Filmul poate fi accesat la adresa https://www.youtube.com/watch?v=0DeVBKeR3vY.

Pandemia cauzată de Coronavirus si limitările asociate cu aceasta, constituie o mare provocare pentru întreprinderile agricole care angajează forță de muncă sezonieră.

Intreprinderile speciale necesită concepte speciale. Prin măsuri specifice de protecția muncii se intenționează asigurarea sănătații angajaților sezonieri, în cadrul întreprinderilor bavareze. Angajații trebuie informați despre aceste măsuri prin intermediul unor indicații interne si prin materiale informative.

Printre măsurile recomandate regăsim: păstrarea distanțării de 1,5m in timpul lucrului, montarea de panouri transparente de protecție, spălarea regulată a mâinilor, folosirea dezinfectantului, purtarea maștilor de protecție care să acopere gura si nasul, limitarea numărului de persoane in salile de recreere sau bucătărie, aranjarea paturilor cu păstrarea unei distanțe suficiente in locurile de cazare comune, realizarea transportului lucrătorilor in vehicule cu dimensiuni suficient de mari, în încăperile comune si in grupurile sanitare, iar suprafețele de contact trebuie curățate sau dezinfectate zilnic.

Echipamentele de lucru se vor utiliza pe cât posibil in mod individual și se vor curăța regulat si temeinic, iar pe căile de circulație precum si in zona ușilor, trebuie păstrată o distanță suficientă.

Odată cu sosirea personalului sezonier la fermă, acesta va trebui sa efectueze un test de Coronavirus sau trebuie sa prezinte un test cu rezultat negativ care sa nu fie mai vechi de 48 de ore, iar în cadrul întreprinderilor agricole trebuie respectat principiul „locuim împreună, muncim impreună„ – LIMI.

De asemenea, pentru a reduce riscul unei infecții cu noul Coronavirus, măsurile de igienă elementare se vor respecta si in timpul liber.

Inspector şef ITM Dâmbovița
Marius Lixandru

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share