15/04/2021

Invitație la voluntariat- Haideți să facem curățenie la Cabana Leaota!

În data de 6 iulie 2018 la Casa de Cultură din Runcu, județul Dâmbovița a avut loc Dezbaterea publică ”Cabana Leaota- e voie la turism”, eveniment inițat și organizat de Asociația ”Om pe munte” cu sprijinul Primăriei Runcu. Au fost invitate autoritățile locale și județene, alături de proprietar și mai multe organizații și asociații care și-au arătat sprijinul pentru acest demers.

Asociația ”Om pe munte” s-a constituit în anul 2015 și de atunci demareză mai multe activități pe zona montană. În anul 2016 împreună cu turiștii și voluntarii au reabilitat Refugiul Șaua Strunga (vezi mai multe detalii AICI) iar în 2017 au reușit să ridice de la zero, fosta casă a Centrului de Turism Florei Comarnic pe Piciorul Florei, din Munții Baiului, cu ajutorul donațiilor, a sponsorizărilor și 100% voluntariat.

În urma dezbaterilor pentru salvarea Cabanei Leaota și a discuțiilor avute cu proprietarul, Asociația ”Om pe munte” a primit acordul să înceapă acțiunile de curățenie la cabană. Iată că eforturile celor implicați în dezbatere au dat roade și lucrurile se derulează într-un mod pozitiv.

Prin urmare, în data de 28-29 iulie 2018 sunteți invitați la o acțiune de voluntariat pentru a face curat în Cabana Leaota, sau pentru a sprijini sub orice formă acțiunea de igienizare.

Redăm mai jos detaliile evenimentului, care se află deja pe FACEBOOK:

Invitație la voluntariat „Cabana Leaota – E voie la turism!”
Cabana Leaota merită atenția noastră.
În urma dezbaterii publice de la Runcu și a discuțiilor ulterioare am primit acordul proprietarului să intrăm pe proprietatea dumnealui și să facem curățenie în cabană. Proprietarul va asigura transportul deșeurilor până la drumul de acces.
În urma activității de curățenie de la Cabana Leaota, Asociația OM pe MUNTE nu urmărește și nici nu pretinde să obțină foloase materiale și financiare de la proprietar.
În data de 28 iulie, ora 10, ne întâlnim la pensiunea Plaiul Domnesc din Runcu(https://www.facebook.com/Plaiul.Domnesc/)
De acolo plecăm spre Cabana Leaota. O să avem de cărat sacii pentru deșeuri, mături, lopeți și echipamentul de protecție.
Fiecare voluntar va primi mănuși de protecție, mască de praf și acolo unde este necesar combinezon.
Peste noapte ne-am propus să rămânem cu corturile la cabana Leaota.
Echipament necesar: ghete de munte, pelerină de ploaie, haine de schimb, cort, izopren, sac de dormit( confort 5 grade), mancare pentru două zile.
Voluntarii minori vor fi însoțiți obligatoriu de tutorii lor.
Participantul la activitatile „OM pe MUNTE” isi asuma pe proprie răspundere că starea de sănătate şi calităţile fizice şi psihice îi permit desfăşurarea activităţilor de voluntariat în condiţii de maximă securitate. Este conştient de potentialul de risc al activitatilor de voluntariat si si-l asuma implicit, odata cu decizia de a participa la ele.
Relatii suplimentare:
0729170973
Partener media: Oficial Media

Distribuie acest articol Oficial Media
Share