Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Invitație pe TRANSALPINA- DRUMUL REGELUI

 În această vară, turiștii români și străini, dornici de adrenalină au luat cu asalt TRANSALPINA  sau Drumul Regelui  un drum prin nori,  cu o vechime de aproximativ 2000 de ani. 
Transalpina, cunoscută și sub denumirea de Drumul Regelui sau Poteca Dracului este cea mai înaltă șosea din România atingând altitudinea maxima (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina a fost construită de armatele romane în drumul lor spre Sarmizegetusa, pavată cu piatra de Regele Carol al II-lea după 1930 și reabilitată de nemți în cel de-al Doilea Razboi Mondial. Denumirea “Transalpina” (țara de dincolo de munți), vine din vechile texte și hărți latinești iar “Drumul Regelui” după ce Regele Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1935, l-a inaugurat și l-a parcurs el însuși împreună cu Familia Regală.
Aici, turiștii pot să vadă peisaje care-ți taie răsuflarea, pot să deguste produsele tradiționale la Stâna Ștefanu, pregătite de Marioara Babu, să vadă obiceuri pastorale și religioase din zonă.
La drumeții și la explorarea locurilor minunate cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu ne îndeamnă și cei care administrează domeniul schiabil de pe Transalpina Voineasa.
”Dacă ajungeți cu mașina pe Valea Lotrului  sau traversați soşeaua înaltă şi şerpuită a Transalpinei, să ştiți că în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică vă aşteptăm de la ora 11.00 până la 18.00 cu telegondolelepe fir! Suntem aici pentru voi aşa cum am promis şi vă invităm, chiar dacă zăpada şi schiul s-au încheiat demult, să nu ne ocoliți vara!
Lăsaţi maşinile şi autocarele  la baza pârtiei în parcare şi noi vă purtăm spre înălțimi până la stația intermediară la 1840 m şi până la topul instalației la cota 1944 m în vârful Costa Benghii.
De acolo puteți face ochii  roată peste atâta frumusețe care vă îmbie să vă odihniți în linişte şi pace pe iarbă.
Avem aici un loc şi o energie specială în care,  odată aşezat, veți pierde toate grijile şi veți abandona stresurile anului, încărcându-vă cu amintiri şi zeci de poze fenomenale .
Ce puteți face în zonă?
Pentru cei activi  creasta Latoriței este numai bună de parcurs la o tură de trekking  sau cu mountain bike-ul  peste plaiuri pastorale, sau să faceți o vizită de o zi, la pas, cu rucsacul şi bocancul   spre lacul Iezerul Latoriței şi cascada Moara Dracilor.
Mai uşurel, doar ca un antrenament de dezmorțire a picioarelor  de la stația finală a telegondolei, preț de o jumătate de ora de plimbare uşoară se poate merge intr-o plimbare la pas spre vârful Mioarele, unde chiar veți întâlni turma de oi şi câinii   cuminți ai ciobanilor, iar de aici aveți două variante de coborâre la stația intermediară a telegondolei unde vă aşteptăm cu terasa de la apres-ski deschisă, cu o cafea  bună, un ceai  aromat sau o bere  savuroasă la rece (cu sau fără alcool pentru şoferi  plus un vibe bun şi antrenant.
În plus, zona are un potențial fantastic vara pentru ciclişti, de la provocatoarea Transalpina cu ale sale serpentine de asfalt cu urcări în pante ce fac deliciul bicicliştilor rutieri, până la cei care preferă macadamul bătătorit al lungului drum Strategic sau cel de pe conturul lacului Vidra, sau terenul si mai variat si mai puțin ordonat al drumului tehnic de lângă pârtia de ski – o coborâre pe cinste pentru cei avansați în ale mountain bike-ului – căci o coborâre din asta îți urcă nivelul de adrenalină şi dacă închei fără trântă, atunci eşti deja de nivelul următor – down hill. Şi dacă tura dată nu este suficientă, iar la baza coborârii zâmbeşti larg, bați cu prietenii tăi şi zici că mai poți şi mai vrei încă o tură, să ştiți că avem un abonament special cu cinci  urcări pe zi pentru biciclişti la pretul de 135 lei, ca să aveți timp să le faceți pe toate. După o aşa zi plină, o pauză pe malul lacului Vidra să prindeți apusul sau să vă răcoriți este ideală – deşi sunteți pe malul “mării” albastre dintre munți, veți simți că locul este exotic  şi vă va convinge că merită să reveniți cu un caiac  o placă SUP sau să aduceți zmeul (kite-ul) să luați adierea vântului drept tracțiune în aripă. Am uitat să vă spunem că bronzul de munte   e mai fain şi mai rezistent decât cel de la Mamaia
Pentru pescari…nu povestim noi, căci ei ştiu mai bine.. Despre cazare…avem peste două mii de locuri pe Valea Lotrului, avem Șureanu sau Rânca la o “aruncătură de băț”…voi să doriți doar să le vizitați căci oferta a început să fie din ce în ce mai variată ca să aveți de unde alege. Avem în zonă locații în care gastronomia este cea care aduce tradiții şi produse locale naturale în primul rând- ele sunt savuroase, delicioase, lucrate cu drag ca la mama acasă sau ca din cămara bunicii. Şi nu întâmplător am lăsat la final, perla serilor petrecute vara pe Valea Lotrului, Brezoi. ” transmit administratorii domeniului schiabil.
15 – 17 iulie
Orele 17,00 – 24,00: Live Music Summer Camp Brezoi
„PinchMe Festival”.
15 iulie
New Jersey Bon Jovi Tribute, The Voodoo Child, STILL CRAZY – PurpleSnake Tribute.
16 iulie
The ROCK AC/DC Tribute, Black Metallica Tribute Band, Hollywood Rose, Rebel Yell Tribute Band.
17 iulie
The Doors Alive, Speak Floyd, Rareș Totu plays Santana.
Organizatori:  Asociația Mentor Rock;  Aby Stage Events; Primăria oraşului Brezoi.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share