Ionel Petre: Profesioniștii sunt dați afară și rămân toți incompetenții

Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița, susține că deviza după care se ghidează ministrul mediului, Costel Alexe, este ”CINE NU TACE, PLEACĂ!”. Liderul ALDE atrage atenția asupra faptului că profesioniștii din instituțiile din subordinea Ministerului Mediului sunt dați afară și ”rămân toți incompetenții”.
Coste Alexe, alături de premierul Orban, s-a lăudat într-o conferință de presă, printre altele, și cu faptul că a reușit să stabilească limitele ariilor protejate. Oamenii ăștia habar nu au ce au declarat, dar le este specific (nu ar fi prima dată!!!). Poate ne spuneți, domnule Alexe, și despre problematica legată de infringementul pe calitatea aerului și despre „jucăriile” de senzori pe care vreți să îi cumpărați cu 27 de milioane de euro sau despre soluțiile pe care spuneați că le aveți pentru gropile de gunoi și colectarea selectivă!” precizează Ionel Petre.

Unde sunt toate aceste proiecte? Există ceva scris sau doar promisiuni electorale?

”Concret este următorul lucru: pleacă profesioniștii din instituțiile din subordinea Ministerului Mediului și rămân toți incompetenții! Pleacă adevăratul profesionist, Viorel Toma, Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, pentru că și-a permis să-i semnaleze Ministrului faptul că aceaste situații sunt departe de a fi rezolvate!
Pentru că i-a atras atenția că proiectul Inspire (10 milioane euro pentru stabilirea limitelor ariilor protejate) are multe lipsuri și atrage după el răspundere penală, că stabilirea defectuoasă atrage după sine limitarea dreptului la proprietate stabilit prin Constituție. La aceasta se adaugă și faptul că statul român nu are fonduri destinate despăgubirii proprietarilor.
„Ministrelul” a găsit de cuviință că cea mai bună soluție este să se plângă Premierului (așa cum procedează copiii de grădiniță când se supără), iar acesta să îl destituie în secunda 2, fără a ține cont de faptul că problemele ce țin de protecția mediului nu sunt nici puține și nici ușoare, iar mediul nu este de unică folosință, nici măcar în campania electorală.
Aștept cu nerăbdare să văd ce coafezâ sau cârciumar găsește acum Orban, pentru a înlocui un profesionist. Să nu uităm că vicepreședinte este un preot fără parohie…
Bravo, băieți!
Dacă o țineți tot așa țara asta chiar nu mai are nicio șansă!” a declarat Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share