Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ionuț Săvoiu: ”Toți politicienii dâmbovițeni să-și canalizeze eforturile spre Ministerul Transporturilor”

ionut-savoiu

Deputatul PSD Ionuț Săvoiu și-a exprimat astăzi câteva puncte de vedere față de ultimele declarații ale reprezentanților Partidul Național Liberal, conform cărora dezvoltarea județului Dâmbovița a fost inițiată în mandatele liberale din trecut, iar social democrații își ”trec” meritele în contul lor.

Toate luările de poziție din partea PNL denotă o lipsă de profesionalism, o lipsă de cunoaștere, a modului de derulare a investițiilor de interes național. Se vorbește foarte mult de dezvoltarea Dâmboviței. La începutul guvernării PSD, județul Dâmbovița nu exista pe harta Master Planului de Transport, acum la finalul unui mandat de patru ani, cu eforturi susținute, pe care dumneavoastră le cunoașteți foarte bine,  avem un drum Trans Regio, denumit CHINDIA, cu punctaj maxim pentru finanțare, și care pleacă din A1 și se duce la Sinaia. (Ionuț Săvoiu)

Deputatul PSD a mai făcut referire și la faptul că aceste tronsoane de drum, în momentul în care a venit guvernarea Ponta, erau doar prinse în program cu credite angajament și nu au fost niciodată finanțate. Iar atunci aveau profil de două benzi. Soluția de patru benzi fusese refuzată la avizare de Electrica pentru că impunea mutarea tronsonului de energie electrică. ”Toate soluțiile ulterioare s-au făcut în perioada guvernului Ponta și acest proiect este pe ultima fază de avizare”, a mai declarat Ionuț Săvoiu.

Legat de centura orașului Găești, am adresat în luna iulie o interpelare, o intrebare ministrului Transporturilor de la acea vreme, domnul Costescu, între timp am primit răspunsul la vreo trei luni diferență de la domnul Bușe și mi s-a spus că centura Găești se află pe Master Planul de Transport și în proiectul de drum expres Targoviste-Ploiești-Găești, și mi-au răspuns că se vor respecta termenele din proiect, adică după anul 2020-2025.

Ionuț Săvoiu a mai punctat faptul că cel mai important lucru este ca politicienii care își doresc dezvoltarea județului Dâmbovița, să-și canalizeze eforturile spre Ministerul Transporturilor pentru a convinge Guvernul României să decaleze aceste investiții care au început încă din 2009, însă au termene de derulare abia din 2020.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share