Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ziua Armatei sarbatorita la Curtea Domnească Targoviste

ziua-armatei-romane_66462400

Cu prilejul Zilei Armatei, Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” găzduiește marți, 25 octombrie 2016, în incinta Ansamblului Monumental ”Curtea Domnească”, expoziția de tehnică și armament aparținând Forțelor Terestre.

Pentru vizitarea acestei expoziții, între orele 11.30 – 14.00, intrarea în cadrul Ansamblului Monumental ”Curtea Domnească” va fi liberă. Organizarea expoziției este asigurată de Garnizoana Târgoviște.

Ziua Forțelor Armate Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară ziua de 25 octombrie. Devenită simbol al tuturor batăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost în slujba ei. Astfel că la 25 octombrie, România sărbătorește Ziua Armatei ca simbol al păstrării independenței și suveranitații naționale, se arata in comunicatul de presa din partea Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share