Izvorul tineretii vesnice: Laptisorul de matca

Laptisorul de matca-izvolul tineretii vesnice

boy
Este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor, cu care sunt hrănite larvele de albină în primele trei zile de viaţă ale acestora. Doar regina stupului se bucură de preţiosul lăptişor pe toată durata vieţii sale. Iar pentru că se hrăneşte în mod exclusiv cu această comoară a naturii, matca trăieşte până la 5 ani – fapt cu totul uimitor, din moment ce albinele muncitoare au, în medie, o durată de viaţă de doar … 45 zile!
Lăptișorul de matcă pur este singura sursă naturală de ACETILCOLINA, mediator în procesul de transmitere a influxului nervos. Este unica sursa de Acid 10 HDA (substanță activă cu efect antibacterian, antifungic și antiviral) care mărește rezistența organismului în fața bolilor și ajută la eliminarea radicalilor liberi. Este numărul 1 de acid pantotenic – vitamina B5 – care contribuie la sinteza coenzimei A, agentul principal al reacțiilor biochimice intracelulare. Este bogat in vitamine – in special vitaminele din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9).

royal_jelly
Laptisorul de matca furnizeaza aminoacizi esentiali, care sunt ingredientele de baza ale colagenului. Colagenul este indispensabil pentru mentinerea fermitatii pielii, sustinand tesutul conjunctiv al acesteia. O echipa de oameni de stiinta japonezi a descoperit ca laptisorul de matca poate ajuta la sintetizarea de colagen nou din fibroblastele pielii. Datorita capacitatii de a ajuta repararea tesuturilor, se considera ca laptisorul de matca contribuie la incetinirea procesului de imbatranire imbunatatind refacerea, textura si tonusul pielii, intinzand liniile fine si reducand aparitia ridurilor. Ajuta la pastrarea hidratarii si intareste capacitatea pielii de a retine apa, imbunatatindu-i astfel aspectul general, facand-o moale, supla si neteda. S-a demonstrat ca acizii nucleici prezenti in laptisorul de matca au un impact semnificativ asupra ridurilor, sustinand aspectul tanar si sanatos al pielii.

royal 2
In afara de beneficiile binecunoscute aduse frumusetii, laptisorul de matca are si proprietati uimitoare de protejare si vindecare a dermei si s-a descoperit ca are o puternica actiune antibacteriana naturala. Unii cercetatori sustin ca laptisorul de matca ajuta la combaterea dezvoltarii bacteriilor care pot cauza diverse probleme ale pielii. Studiile clinice au constatat ca laptisorul de matca este eficient in tratarea si atenuarea unei mari diversitati de eruptii si afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, dermatite si eriteme, dar si in accelerarea procesului de vindecare a arsurilor, taieturilor, zgarieturilor si infectiilor, datorita actiunii lui antiinflamatoare si antioxidante.
Este un stimulent biologic cu acţiune energetică şi regeneratoare asupra organismului. Este un tonic general, fizic şi psihic. Stimulează creşterea şi apetitul, are efect antiinfecţios.

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist- Timisoara

plantevindecatoare@gmail.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share