Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

INVITAȚIE  la  Festivalul Avioanelor – ediția a VI-a 2022  din  BUZIAȘ

Puţini ştiu că oraşul staţiune Buziaş are un „aeroport”.

Este vorba de terasa „LA AEROPORT ” situată la doar 50 de metri de strada Principală , în spatele Hotelului Silvana. Aici se află amplasat un avion, modelul sovietic al avionului Lisunov, care copiază aproape identic mult mai celebrul Douglas DC3 al aviaţiei americane, poreclit “Dakota”. În Buziaş, circulă legenda că,  avionul din partea locului ar fi aparţinut liderului comunist Gheorgiu Dej. Adică, nu era vorba de un avion personal, ci o aeronavă  puse la dispoziţia şefului statului, pe care le putea folosi, atunci când se afla în zonă. La Buziaş, acest avion a fost adus în anul 1978 în stare de funcţionare şi a fost amenajat ca “AVIABAR” în parcul băilor. Reamplasarea lui din anul 1986 în apropierea Hotelului Silvana se părea pentru mult timp a fi “condamnarea lui la moarte” . Astfel, după 1990, avionul-bar a intrat în paragină. Aparatura de la bord a fost furată, au dispărut elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi , mobilierul , ușa etc. Din fericire, în anul 2005, s-au găsit investitori care au avut curajul să pună în valoare acest inedit obiectiv turistic , avionul fiind preluat de firma S.C. NEDIAN S.R.L. din Buziaş și care l-au transformat într-o locație inedită, unică în țară. Lui i s-au mai adăugat și alte aparate de mici dimensiuni.

”Restaurantul  oferă diverse meniuri la prețuri foarte atractive. Atracția terasei o reprezintă pizza avion , dar și celelalte 14 sortimente clasice de pizza, care pot fi servite la terasă sau pentru acasă. Terasa are internet wireless gratuit și parcare proprie cu supraveghere video non-stop. La cerere, se pot organiza pentru copii zile onomastice într-o ambianţă unică, în avion fiind serviţi de o stewardesă” a precizat Ioan Hudrea.

În prezent, “Aeroportul Buziaş” reprezintă punctul forte de atracţie al oraşului, atât pentru turiştii şi bolnavii veniţi în staţiune, dar  şi pentru timișoreni, lugojeni, localnici și străinii aflați în tranzit prin stațiune.  Nu trebuie uitați nici motocicliștii ( moto bikers) care tranzitează Buziașul și care,  au devenit cei mai fideli clienți ai locului

În acest weekend, sâmbătă va avea loc FESTIVALUL AVIOANELOR – ediția a VI a . Se anunță un regal artistic, datorită protagoniștilor. Evenimentul ESTE  organizat de Primăria Buziaș și Asociația Culturală ” Izvorașul” și de cei care administrează cu succes, acest inedit complex din Buziaș. În festival va evolua Trupa cu ASAR,  o formație de muzică ușoară cu un repertoriu și cu o bogată experiență în domeniu,  acumulată în decursul anilor, care susțin spectacole de muzică ușoară: pop,rock,latino,tangou, vals,dance,etno. Apoi va intra în scenă SPRINGTIME Band; MIRCEA BANICIU și Vlady Cnejevici cu Teo Boar. MIRCEA BANICIU împreună cu VLADY CNEJEVICI si TEO BOAR (membrii ai trupelor:( PASAREA COLIBRI, MIRCEA BANICIU & BAND, PACIFICA si MIRCEA RUSU BAND), formeaza trupă MIRCEA BANICIU & BAND. În această formula interpretează cele mai de succes cântece cum ar fi: ANDRI POPA, EȘARFA ÎN DAR, TRISTEȚI PROVINCIALE, VARA LA ȚARĂ, ÎNȚELEGERE, VREMURI, CÂNTECUL CEASORNICARULUI si multe altele! Mircea Baniciu  este născut  în 31 iulie 1949, Timișoara,  un cantautor si compozitor român. S-a remarcat în muzica românească la începutul anilor ’70 când a devenit solist vocal al formației rock Phoenix. După fuga colegilor săi din țară în 1977, începe o carieră solo, timp în care scoate pe piață un EP și 4 albume. În 1992 a fondat trupa Pasărea Colibri, alături de Florian Pittiș, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici, cu care a cântat zece ani, răstimp în care au apărut pe piață 5 albume și un DVD. În 2002 revine în trupa Phoenix cu ocazia concertului aniversar Phoenix 40 de ani. În toamna anului 2007 părăsește din nou Phoenix,  pentru a-și continua cariera solo împreună cu Vlady Cnejevici și Teo Boar. Iar cei care doresc să petreacă o seară frumoasă și să se delecteze cu muzică bună, sunt invitați la festival.

Administrația locală sprijină diverse activitățile culturale din oraș, primarul Sorin Munteanu are idei îndrăznețe și proiecte care să contribuie la dezvoltarea, modernizarea și promovarea stațiunii, atât la nivel național cât și internațional, Buziașul fiind acum într-o continuă transformare și o destinație turistică tot mai tentantă. Având lângă acesta o echipă capabilă și mediul de afaceri  care-l susține, peste ani, cei care vor tranzita orașul-stațiunE vor rămâne cu siguranță, plăcut impresionați de marile schimbări, pe care, vă invităm să le descoperiți singuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">