03/08/2021

Județul Dâmbovița nu a primit bani pentru refacerea drumului din munte, afectat în urma inundațiilor

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren, iar banii vor fi utilizaţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ-teritoriale.
Județul Dâmbovița nu se regăsește pe lista celor care au primit bani, deși, ieri seară, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a precizat că a solicitat premierului ajutor financiar în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița. În cadrul videoconferinței cu prefecții, Cîțu a spus că toate județele afectate vor fi ajutate.
Deși există în prezent o variantă de ocolire pentru a se ajunge în zona Padina – Peștera  (ruta pe partea dreaptă a Lacului Bolboci), cu siguranță nu ar trebui să fie un ”obstacol” în alocarea de bani pentru drumul afectat. Poate Guvernul are niște explicații și le poate prezenta public, așa cum este normal, față de toți cetățenii acestei țări, pe care ar trebui să-i reprezinte. 
Reamintim că în zona de nord a județului Dâmbovița, în urma ploilor abundente (aluviuni și creșteri ale debitelor râului Ialomița) din intervalul 19-20 iulie, au fost afectate 5 puncte de interes județean și local.Cel mai mult a avut de suferit DJ714, zona Cheile Tătarului: au fost avariate grav drumul și două poduri pe o porțiune de 200 de metri.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi adminsitrativ-teritoriale”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share