Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Județul HUNEDOARA este un lucru serios, circul Consiliului Județean este neserios și ieftin

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hune­doara, Laurenţiu Nistor, şi mai mulţi primari PSD din judeţ au protestat vinerea trecută la sediul instituţiei şi apoi la Prefectură, nemulţumiţi de sumele alo­cate din Fondul de rezervă al Guvernului, cei prezenţi desfăşurând un steag de culoare neagră pe care era imprimată o cruce şi inscripţia “Dum­nezeu să-l odihnească pe guvernul Cîţu”.
”După împărțeala inteligentă a Guvernului, în județul Hunedoara doar unii trebuie să trăiască.(…) Sunt mâhnit, dar și revoltat peste măsură. Bătaia de joc la adresa cetățenilor plătitori de taxe continuă. În județul Hunedoara sunt peste 240.000 de locuitori care sunt conduși de primari PSD. Ce vină au acești oameni, de ce comunitățile lor sunt condamnate să nu se dezvolte, să nu progreseze în ritm alert? De ce sunt pedepsiți, de ce trebuie să sufere din cauza acestei împărțeli făcute din pix, pe criterii de culoare politică? Mă întreb dacă se mai poate face vreo rec­ti­ficare sau această Hotărâre de Guvern a fost nota de plată pentru voturile primite de la organizația PNL Hunedoara pentru Florin Cîțu. Pentru Florin Cîțu care-i președintele partidului și a furat voturile de la Ludovic Orban”a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
În replică, prefectul județului Hunedoara, vine în fața opiniei publice cu contraargumente, în care explică care este situația reală și alocările bugetare care s-au făcut pentru județul Hunedoara și către primării, acesta catalogând circul Consiliului Județean ca fiind neserios și ieftin. 
”În această perioadă, când suntem cu toții sub asediul efectelor deosebit de grave ale crizei sanitare, când avem nevoie mai mult ca oricând de echilibru în viața politică și socială, constatăm că acțiunile politicianiste ale liderilor hunedoreni ai Partidului Social Democrat au la bază, prin orchestrarea unor spectacole ieftine de circ administrativ, intenția acestora de a-și crește notorietatea lăsând pe ultimul plan adevărul.
Pentru corecta informare a tuturor locuitorilor și a primarilor hunedoreni, referitor la sumele repartizate de Guvernul României din Fondul de Rezervă Bugetară (F.R.B.), prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, face următoarele precizări:
– Transmit președintelui Consiliului Județean Hunedoara că toate sumele care se alocă primăriilor, atât de la guvern cât și de la C.J.H, provin din taxele și impozitele plătite de persoane fizice și juridice din întreg județul.
– Guvernul PNL a încercat să ajute primăriile care într-adevăr au nevoie de fonduri, pe baza analizei execuției bugetare și a disponibilităților pentru finalul anului și a echilibrat bugetele primăriilor cărora Consiliul Județean Hunedoara nu le-a repartizat niciun leu sau le-a alocat fonduri total insuficiente pentru susținerea programelor de dezvoltare locală.
– Prin declarațiile făcute în aceste zile, domnule președinte PSD al CJH, încercați să ascundeți nedreptățile comise de dumneavoastră și de instituția pe care o conduceți, atunci când ați repartizat fondurile aflate la dispoziție și ați uitat cu totul de localitățile conduse de primari PNL sau alte formațiuni politice, în afara de cele PSD. Doar vreo 13 procente au ajuns la primăriile PNL din banii repartizați ”pentru echilibrare” de Consiliul Județean Hunedoara.
– Locuitorii județului Hunedoara au dreptul să știe că în luna septembrie Consiliul Județean a primit sume importante, tot de la Guvernul PNL, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și locale.
– Nu mai puțin de 11.670.000 lei au ajuns în conturile CJH, care a decis să țină toți banii și să aloce ZERO lei către administrațiile publice locale. Probabil pentru că, printre alte cheltuieli care nu au nicio legătură cu sprijinul acordat comunităților locale, trebuie acoperite cheltuielile de funcționare și de personal pentru noua direcție din cadrul CJH, înființată în urmă cu puțin timp.
– Vă plângeți că nu sunt bani pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare a DGASPC – Hunedoara dar nu spuneți nimic despre excedentul bugetar al CJH (bani necheltuiți), înregistrat la finele anului 2020.
Vă invit, domnule președinte al Consiliului Județean Hunedoara, la o discuție serioasă, asumată și responsabilă despre posibilitățile de dezvoltare a localităților județului și despre rezolvarea nevoilor fiecărei comunități în parte.
Oamenii s-au săturat de circ, trunchierea adevărului și demagogie!
Este nevoie de soluții și de fapte!” „a trasmis prefectul hunedorean. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share