Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Spitalele groazei! La Neamț pacienții strigă după ajutor: “Ne omoară cu zile”

Este haos total la Spitalul Judetean Neamt din subordinea CJ Neamt. Cel putin asta rezulta din ce spun pacienti si rude ale acestora, care au asaltat redactia tvmneamt in ultimele 3 zile cu apeluri telefonice si mesaje, toate in aceeasi nota: ”Ne omoara cu zile!

Situatia pare scapata de sub control in spital, si nu neaparat din cauza aglomerarii (au fost perioade si mai grele), ci din cauza incompetentei, nepasarii si al managementului defectuos, ca sa folosim un termen civilizat.

Gravidele sun mutate zilnic de pe un etaj pe altul, de la o sectie la alta, fara sa le ofere nimeni explicatii, iar altele sunt trimise sa nasca acasa sau pe unde pot sa gaseasca un loc cu asistenta medicala.

Sute de pacienti au stat in frig zile intregi, pentru ca nimeni dintre cei care administreaza spitalul, nu s-a deranjat sa schimbe o teava sparta, veche de zeci de ani.

O femeie de 62 de ani, a murit sambata trecuta in spital, infectata cu Covid, desi era vaccinata. Fiul femeii spune ca pe perioada internarii (aproximativ doua saptamani), femeia si-a sunat cu disperare rudele, rugandu-le sa o ia acasa, pentru ca in spital nu primeste niciun tratament, iar starea i se agrava de la o ora la alta. Din pacate, temerile ei s-au adeverit. Fiul femeii mai spune ca a vorbit la telefon cu cel putin 3 cadre medicale cand mama lui era in spital, oferindu-se sa duca el medicamentele de care era nevoie, insa de fiecare data a fost refuzat si tratat cu dispret.

Un barbat, nevazator si epileptic, a fost inmormantat chiar astazi. Acesta a murit în spital la 24 de ore dupa ce a fost luat cu ambulanta in urma unei crize de epilepsie. A fost gasit pozitiv imediat in urma testului facut in ambulanta, a fost dus la spitalul administrat de CJ Neamt si n-a mai iesit viu de acolo. Totul s-a intamplat in intervalul 4-5 octombrie. A doua zi dupa ce a fost internat i s-a luat telefonul, pentru ca-si suna familia si se plangea ca îi este frig si sete. Cateva ore mai tarziu, nepoata lui era anuntata ca barbatul a murit. ”Unchiul meu avea 60 de ani (nevazator) in momentul in care a făcut o criză epileptica. Stiam situația deoarece mai făcuse in trecut. După criza el se manifesta cu horcăit,etc. Am vazut ca nu se simte prea vine, am sunat la ambulanță. După trei sferturi de oră ajunge cu medic fără nici un fel de echipament de protectie. Il urcam in ambulanță și ii se face testul, fără ca noi să vedem și iese pozitiv. A fost transportat la spital.

In noaptea respectivă de 4 spre 5, el era atât de constient încât m-a apelat încontinuu. Cand am gasit dimineata apel, l-am sunat si plângea că ii e frig si sete, si sa vin mai repede la el. I-am dus tot ceea ce trebuia, inclusiv pătura, si un domn caraus ,obez, mi-a făcut semn ca e ca o legumă unchiul meu si ca râde și vorbeste singur.

In scurt timp ajung acasa si imi suna telefonul. El era, mi-a zis ca sta in pat, destul de constiient. O asa zisa doamnă de acolo, cand l-a prins cu telelefonul, i l-a luat si i l-a inchis. Nu am mai sunat la upu, ca imi spunea mereu ca deranjez, si sa îl las sa respire daca îl mai vreau acasa sănătos. Zis si facut.

Dimineata pe la 5 si10 ma trezesc si nu mai vad nici un apel de la el. Sun la upu si o tipa imi spune ca pe unchiul dumneavoastra îl găsiți la morga. Va arat cum arata si cum i a luat telefonul (n.red. exista si o dovada audio). As vrea sa fie el cel care nevăzător fiind a vazut situația de dincolo de usi. Nu am reusit sa discut cu nici un medic, deoarece nu ii găseam. Un singur medic, nu ii mai retin numele de la upu, din usa mi a zis ca e repartizat pe contagioasă, dar de fapt sta cazat in upu ca nu sunt locuri libere”, este mesajul trimis la tvmneamt de Bianca Patrichi, nepoata barbatului.

Astazi, o batrana de 89 de ani (Aurica S.), a intrat si ea in jocul de-a viata si de-a moartea din spitalul judetean. Nepoata ei, Andreea Iuliana E. spune ca in urma cu cateva zile, batrana a ajuns la spitalul din Targu Neamt cu un AVC minor. Era constienta si cooperanta, insa a fost testata, depistata pozitiv la testul Covid si transferata imediat la Spitalul Judetean. Aici, batrana a ajuns la sectia Neurologie, spre stupefactia familiei care stia ca femeia este infectata. Din acel moment, a inceput un fel de alba neagra cu soarta si cu viata femeii, familia fiind informata ba că are Covid, ba că nu are Covid, iar la surt timp de la internare, li s-a transmis membrilor familiei sa se pregateasca de inmormantare. La un moment, dat una dintre rudele batranei a fost sunata de o femeie care a spus ca este in acelasi salon cu batrana, ca aceasta nu are Covid, dar a fost pusa in salon cu ea (cu femeia care a sunat), care era pozitiva si conectata la oxigen.

In aceasta dimineata, familia a fost sunata de nu mai putin de 3 ori de cadre medicale diferite. Prima data li s-a spus ca trebuie sa vina sa o ia acasa pentru ca nu mai are Covid, a doua oara li s-a spus ca are Covid dar oricum va fi dusa acasa cu o ambulanta, iar a treia oara, li s-a spus ca ramane in continuare in spital, pentru ca ultimul test a iesit pozitiv. Oamenii nu mai stiu nici ei ce sa creada, ce sa inteleaga despre ce se petrece in spital, cui sa se planga si ce ar trebui sa faca pentru a salva viata batranei.

Sunt doar cateva exemple din multele care au ajuns la redactia tvmneamt in ultimele zile si din cate se poate vedea, la Spitalul Judetean Neamt se petrec lucruri mai grave ca niciodata. Este evident ca CJ Neamt si conducerea spitalului sunt de o incompetenta si nepasare greu de imaginat, insa din pacate, sunt singurii factori de decizie la acest moment in ce priveste cea mai mare unitate medicala din judet. Probabil ca autoritatile (altele decat CJ Neamt, poate Prefectura, ISU sau Ministerul Sanatatii) ar trebui sa se autosesizeze si sa se implice in readucerea spitalului pe linia de plutire, pana nu vom asista la un adevarat genocid al pacientilor nemteni.

Un punct de vedere de la spital nu am putut obtine, pentru ca nu exista un purtator de cuvant, iar directorul poate fi contactat extrem de rar si de greu.

Nici de la CJ Neamt nu avem un punct de vedere, pentru ca Arsene si Adrian Niță (purtatorul de cuvant de la CJ Neamt) nu raspund la telefon de ani de zile, presei incomode.

Ionut CORFU, tvmneamt.ro

Citește și:

Anchetă: Cum se decid restricțiile în România, în 15 minute. „Pe WhatsApp. Dar ce înseamnă online?”

Diana Șoșoacă: Le este frică de poporul român revoltat și ieșit în stradă

Ofițeri în rezervă, scrisoare deschisă către Iohannis și Cîțu: Țara este pradă jafului și cotropirii, cum nici în vremea otomanilor și a fanarioților nu a fost

Democrația și statul de drept au fost înghețate. Manifest public al unui avocat renumit

Citește și:

Ca în lagăr ne vor conduce vietile ruinandu-ne copiii si distrugand toate visurile si demnitatea

Victimele Vaccinurilor Covid au ieșit în strada la New York. ”Câți trebuie să mai moară ca să vă opriți?!”

Epidemiolog prof.dr. Geza Molnar: Impunerea vaccinării înseamnă dictatură

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">