Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Județul Timiș continuă să fie un centru economic pentru investitorii în imobiliare, care aleg zonele periurbane pentru proiectele rezidențiale

Compania Prono 1897, prezentă în România prin firma ETNS, lansează un proiect rezidențial premium. Proiectul va fi construit în localitatea Covaci, jud. Timiș, iar finalizarea este estimată pentru vara anului 2024. Noua dezvoltare imobiliară, Le Villette, se desfășoară pe o suprafață de cinci hectare.

În contextul actual al pieței, investitorii vin cu o nouă perspectivă. Aceștia construiesc ansambluri imobiliare premium, la prețuri accesibile în locații aflate în imediata vecinătate a orașului.
Compania Prono 1897, una dintre cele mai importante firme italiene din domeniul construcțiilor, prezentă pe piața din România prin firma ETNS, construiește un ansamblu rezidențial de anvergură în localitatea Covaci din jud. Timiș. Compania se remarcă pe piața rezidențială din Timișoara cu proiecte premium, de tip boutique. Noul ansamblu rezidențial, Le Villette, pentru care deja s-a început construcția cuprinde, în primă fază 40 de duplexuri (mai precis 80 de case) și include totodată componenta de eficiență energetică – fiecare unitate fiind prevăzută cu panouri solare.
„Fiecare duplex este proiectat spre simplitatea ambientelor relaxante și conceput pentru a te bucura de plăcerea vieții moderne. După o expertiză asupra zonelor în care orașul se dezvoltă intens, am ales să investim în localitatea Covaci, asta pentru că este bine conectată rutier cu Timișoara, fiind la doar 18 minute de mers cu mașina față de Piața Unirii. Venim în întâmpinarea nevoilor din piață cu un ansamblu premium, la prețuri accesibile pentru toți cei care sunt la început de drum și intenționează să își achiziționeze locuințe pe segmentul rezidențial nou.
Am dezvoltat proiecte imobiliare în Italia, Franța și Canada, iar România este, și continuă să fie, un punct important pe lista noastră de investiții. România se află pe primul loc în topul statelor membre UE în care cea mai mare proporție a populației deține locuințe. Astfel, aproape 96% dintre români sunt proprietari. Mai mult decât atât cei mai mulți români nu locuiesc la bloc. Aproximativ 66% din populația țării trăiește la case și doar 34% din populație trăiește la apartament. Acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să construim duplexuri într-o zonă cu un potential uriaș,” declară Matteo Corona, general manager al companiei Prono 1897, în România.
Ca notă distinctivă, viitorul ansamblu rezindențial se remarcă în piață prin stilul architectural

Inspirat din stilul proiectelor rezidențiale realizate de dezvoltator în afara țării, toate cele 80 de unități locative dispun de spații aerisite, finisaje de o calitate superioară, compartimentări echilibrate, toate integrate într-o arhitectură contemporană, în armonie cu mediul natural în care sunt construite. Duplexurile sunt de două tipuri: primul tip este pe un singur nivel și are o suprafață utilă de 93,9 mp, iar cel de-al doilea tip este pe două niveluri și are o suprafață de 108,8 mp. Investiția proiectului este de 10 milioane de euro.

Despre dezvoltator:
De peste 100 de ani, Compania Prono 1897 s-a consacrat drept una dintre cele mai importante companii italiene din domeniul construcțiilor, cu proiecte imobiliare dezvoltate în Italia, Franța, Canada și Africa de Vest. Din anul 2014 suntem suntem prezenţi în România, prin compania ETNS Timişoara fiind punctul central de dezvoltare al investițiilor din Europa de Est.

În Timișoara proiectăm cel de-al 12-lea ansamblu rezidențial, printre referințele de aici, amintim: proiectele de tip boutique Kubik, Palazzo Torino, Ansamblul Robigo, Palazzo Milano, Palazzo Firenze, proiectul de duplexuri Noka.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">