Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Renunțarea la moneda fizică înseamnă pierderea libertății

Banii electronici au denumiri diverse, cum ar fi banii electronici, banii digitali și moneda electronică. Este un tip de bani care sunt stocați digital, în comparație cu hârtia tangibilă sau moneda. Teoretic, cel mai mare avantaj al banilor electronici este că se pot utiliza cu ușurință prin transferuri online și wireless. Banii electronici sunt cel mai simplu mod de a face cumpărături și de a primi plăți oricând, oriunde, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, 365 de zile pe an.

Renunțarea la moneda fizică înseamnă pierderea libertății

Avocata Veronica Dobozi, fostă judecătoare a scris un articol excepțional pe acest subiect si vă invit pe toți să îl citiți și să puneți în practică aceste informații citate de sursa www.juridice.ro.

Renunțarea la moneda fizică înseamnă pierderea libertății

”Crize precum pandemia de Covid-19 au facilitat și impulsionat utilizarea monedei electronice, mulți comercianți și instituții preferând să limiteze sau chiar să stopeze utilizarea banilor fizici. Deși există mai multe avantaje de a trece la banii electronici, există și câteva dezavantaje care pot speria clienții în ceea ce privește frauda, ​​problemele de confidențialitate, istoricul de credit prost etc.

Pentru a obține o imagine mai clară, iată câteva avantaje și dezavantaje ale monedei electronice.

În favoarea utilizării banilor electronici:

• Mai puține furturi din buzunare pentru că nu există bani tangibili de furat;
• Schimb valutar mai ușor în timpul călătoriilor internaționale;
• Eficient în manipularea, stocarea și depunerea banilor de hârtie;
• Gestionarea numerarului costă bani precum depozite, dulapuri etc.;
• Mai puțină spălare de bani, deoarece există întotdeauna o urmă de hârtie digitală.

În defavoarea utilizării banilor electronici:

• În timpul încălcării datelor, dacă toți banii dvs. sunt luați prin fraudă, atunci nu veți avea bani pe care să vă bazați;
• Șansele de a scurge informații personale la o posibilă încălcare a datelor;
• Nu toată lumea are un cont bancar pentru a se bucura de bani fără numerar;
• Adevărul universal este că banii virtuali sunt mai greu de economisit decât banii fizici;
• Tentația de a cheltui excesiv poate crește.

De ce sunt periculoși banii electronici

Este titlul articolului avocatei Veronica Dobozi, care vine și punctează pertinent atât ca editor dar și ca fost magistrat.

În fiecare an, sute de bancomate din România se închid pentru a fi blocate retragerile banilor fizici din conturile oamenilor, în timp ce 80% din băncile centrale au în plan să emită monedele digitale în vederea înlocuirii totale a banilor fizici, iar bancherii lumii vor avansa progresiv cu impunerea banilor digitali, așa că luați aminte și NU cedați.

Banii fizici=Libertate individuală și independență totală;
Banii virtuali=Sclavie veșnică și controlul permanent al statului asupra cetățeanului, după modelul chinez, scrie un activist pentru libertate pe canalul de telegram. Sursa: https://t.me/actiunepentrunatiune

 ”Cel mai mare risc însă pentru cetățeanul obișnuit este posibilitatea ca un guvern rău intenționat (scuze pentru pleonasm) să poată controla fiecare persoană, controlându-i banii. Cât timp există cash, există libertate. Banii electronici pot și șterși virtual, limitați, poate fi controlată sursa lor, destinația lor, pot fi distribuiți în funcție de un credit social (cât de bine se conformează cetățeanul regulilor care i se impun) etc.” mai spune Veronica Dobozi

Cu toate acestea trendul utilizarii banilor electronici este ascendendent

”Ratele de utilizare și adopție ale portofelelor digitale își vor menține trendul ascendent în România, iar plățile efectuate cu dispozitive wearables și carduri biometrice vor câștiga teren în perioada următoare, a declarat Ana Pochi, Account Director Mastercard, într-un interviu acordat wall-street.ro.

”Datele Mastercard arată că plățile realizate prin intermediul portofelelor digitale au înregistrat o creștere de aproape 400% în luna mai 2021 în comparație cu mai 2020, în contextul în care aproximativ 90% din cardurile Mastercard și Maestro au la dispoziție din partea emitenților un portofel electronic.

Serviciile de tip mobile wallet Apple Pay și Google Pay reprezintă un factor major al avansului digitalizării, îmbunătățind experiența de plată a consumatorilor în termeni de siguranță, rapiditate și simplitate.”

Citește și:

Minciuni climaterice, manipulări medicale și oameni care spun adevărul: Candace Owens

”Să înțeleg că acela care consumă cel mai puțin, mai poate să suporte o reducere?”

Societăţile secrete ale Lumii Antice

Donald Trump a numit CNN ”trâmbița neo-marxismului” și le-a cerut 475 milioane despăgubiri

Șocant! Australia votează ca poliția să intre peste oameni cu forța, să le confiște bunurile și să-i ducă în lagăre

Fotocredit: wall-street.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin