Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

La ce trebuie sa fii atent in alegerea anvelopelor pentru camion?

Fiind o componenta importanta pentru o buna functionare a unui camion aceste anvelope camion sunt esentiale. Fiind un autoturism comercial care se foloseste pe distante mari si avand incarcaturi semnificative, camion trebuie sa dispuna de anvelope optime. Cauciucurile trebuie sa faca fata cat mai bine si sa-i sustina in permanenta greutatea camionetei. Este important si ca pneurile sa contribuie la respectarea unor anumite standarde, cum ar fi aderenta excelenta pe carosabilul umed.

anvelope camion

Ce urmaresti in alegerea unor anvelope camion?

Tipul cauciucurilor este un lucru de care sa tii cont atunci cand alegi aceste anvelope camion. Existand un numar mare de modele de anvelope pe piata, trebuie sa te ghidezi dupa mai multe lucruri pentru a face alegerea potrivita. Anvelopele pot fi de directie, trailer sau de tractiune. Cele de directie sunt folosite pentru capul tractor, acestea fiind montate pe osia directionata, fiind necesara asigurarea unei aderente eficiente.

Cauciucurile trailer sunt cele echipate pe remorca, acestea sunt mai tari pentru ca in timpul virajelor sufera o uzura mai mare. Modelele de tractiune sunt cele mai potrivite pentru puntea din spate, ele garantand transportul in conditii de siguranta a incarcaturii.

In alegerea unor anvelope camion de calitate trebuie sa analizezi si indicele de sarcina si anume greutatea maxima pe care producatorul o prevede pentru un cauciuc. Indicele de incarcare este simbolizat prin doua sau prin trei cifre, acesta aratand greutatea sustinuta de pneu. Acest indice difera in functie de anvelopa autovehiculului si anume daca acesta are anvelopa simpla sau cu osie dubla. Pot fi montate si cauciucuri cu indici mai mici decat cei omologati, dar in acest caz este important ca sarcina maxima sa nu fie depasita. Mai se poate opta si pentru anvelopele cu indice superior si anume pneuri XL.

Indicele de viteza este si el un lucru de care trebuie tinut cont, el aratand viteza maxima la care anvelopele dau randament in conditii ideale de presiune si sarcina. Achizitia trebuie facuta asadar in functie de capacitatea, dar si de limitele de viteza ale camionului. Diametrul si dimensiunile anvelopelor trebuie si ele avute in vedere si anume ca diametrul pneurilor trebuie si el sa fie acelasi cu cel al jantelor pe care se monteaza. Aceste detalii pot fi identificate in Cartea Tehnica sau le mai poti lua si de pe flancul anvelopelor cu care este echipat camionul.

Este important sa folosesti in orice moment cauciucuri de dimensiuni omologate, astfel incat sa eviti orice fel de probleme in ceea ce priveste compatibilitatea cu autovehiculul sau ITP-ul. Daca iti doresti cresterea volumului transportat intr-o remorca, atunci poti alege si anvelope cu punte joasa. Mai poti tine cont si de drumurile pe care vei circula pentru ca producatorii au in vedere si tipul drumurilor atunci cand realizeaza aceste anvelope. Anvelopele concepute pentru sosea sau autostrada permit si viteze mari pe distante lungi. Mai poti avea in vedere si cauciucuri pentru drumuri regionale sau pentru terenuri accidentate. Nu trebuie sa treci cu vederea nici conditiile meteo, pentru ca in functie de vreme trebuie sa alegi cauciucuri de iarna, vara sau all-season. Mai multe anvelope camion aici: https://www.argentis.ro/camion

Distribuie acest articol Oficial Media
Share