Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lansarea Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA

„Înființarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri PEFA este o manifestare puternică a determinării noastre de a depăși barierele și de a crea un mediu de afaceri care să promoveze egalitatea de gen. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesar un efort colectiv, un parteneriat cu autoritățile statului și un angajament continuu, asumat, de a acționa ca agenți ai schimbării și de a construi un viitor în care,  femeile și bărbații să aibă șanse egale de succes”, a declarat Andreea Negru, președinta PEFA.

La rândul său, prim –vicepreședintele PEFA, Lorena Stoian, consideră că „trebuie să folosim această oportunitate pentru a lucra împreună, pentru a consolida parteneriate și pentru a transforma egalitatea de gen în realitate, colaborând cu organizații similare din Uniunea Europeană pentru a deveni un catalizator puternic pentru schimbare si progres”.

Conferința ”PEFA: Egalitatea de gen. Agenda 2030” aduce în discuție teme de interes general, promovând tratamentul egal și just pentru femei și barbati în toate aspectele vieții, inclusiv în ceea ce privește accesul la educație, locuri de muncă, salarizare și implicare în viața politică și în societate.

Evenimentul este găzduit de Departamentul pentru Evaluare Integrată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene, din cadrul Guvernului României.

Roxana Mînzatu, Secretar de Stat în cadrul Departamentului pentru Evaluare Intergată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene, a declarat:”Guvernul României găzduiește acest eveniment pe tema contribuției femeilor antreprenor la dezvoltarea economiei,  dar și la sănătatea socială a țării tocmai pentru a încuraja româncele să se implice mai mult și să aibă încredere că implicarea lor va genera un impact pozitiv.  Urez mult succes noului Patronat European al Femeilor de Afaceri PEFA căruia îi vom fi partener deschis,  pentru a genera un climat cât mai prietenos pentru femeile care fac afaceri în România”.

Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA, membru al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), este  singura organizație patronală reprezentativă la nivel național pentru IMM-uri,  reprezintă un pas important în această direcție.

 

Florin Jianu, președinte CNIPMMR precizează: ”Felicit inițiativa colegelor noastre de a crea un patronat de femei de afaceri cu anvergură europeană, consider că au în față o muncă extrem de dificilă de construcție și efort susținut pentru coagularea mișcării patronale a femeilor antreprenor și sunt convins că vor deveni în cel mai scurt timp,  cea mai importantă voce a femeilor antreprenor din România!”

Evenimentul PEFA: Egalitatea de gen. Agenda 2030 are loc în data de 12 februarie, începând cu ora 10.30, la Guvernul României.

Agenda eveniment:

10.30-11.00- Sosire Invitați Palatul Victoria

11.00- 12.30 – Lansare/dezbatere <PEFA: Egalitatea de gen – Agenda 2030>

Cuvânt înainte:

Andreea NEGRU- Președinte Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA

Florin JIANU- Președinte Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România CNIPMMR

Vor susține alocuțiuni:

 • Marcel CIOLACU – Prim Ministrul României (TBC)
 • Ramona CHIRIAC– Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
 • Anna AKHALKATSI– Manager de țară pentru România și Ungaria, Europa și Asia Centrală- Banca Mondială
 • Alexandri GHIGIU– Șef al Cancelariei Prim- Ministrului
 • Natalia INTOTERO– Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
 • Roxana MÎNZATU– Secretar de Stat Departamentul pentru Evaluare Intergată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene
 • Gabriela FIREA– Senatoare a României
 • Daniel SUCIU- Vicepreședinte Camera Deputaților
 • Elisabeta LIPĂ- Președinte Agenția Națională pentru Sport
 • Alexandra DAMASCAN –Președinte Serinius Energy România
 • Mihaela SUCIU– Director General Distribuție Energie Electrică România
 • Roxana GHIOCA – Director General Austrotherm România

Cuvânt încheiere- Andreea NEGRU- Președinte PEFA

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">