Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

AFAR se implică în viața societății cu sesiuni de educație

Asociația Femeilor Antreprenor din România AFAR în parteneriat cu Școala Gimnaziala Nr.30 din Timisoara, vă invită la cea de-a doua conferință din seria “Impactul Mediului Online si al Rețelelor de Socializare asupra Viitorului si Calității Vieții Tinerei Generații” care va deschide un dialog crucial despre provocările pe care le implică influențele digitale asupra Bullying-ului în rândul tinerilor.

 

Evenimentul are ca scop conștientizarea impactului rețelelor de socializare asupra tinerilor si se adresează atât cadrelor didactice si părinților, cât si copiilor, AFAR propunându-și să aducă în prim plan, de această dată, soluții concrete oferite de specialiști pentru gestionarea și abordarea fenomenului de bullying si cyberbullying.

Speakerii evenimentului sunt: Maria Grapini -europarlamentar, președinte fondator al AFAR; prof. Mihaela Șora, director Școala Gimnazială nr. 30; prof. Melania Dragomir, Director Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Timiş- “Consecinţe psihosociale ale fenomenului de Bullying”; prof. univ. dr. Alina Mazilescu, Universitatea Politehnica Timişoara, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic “Conduita cadrului didactic. Gestionarea emoţiilor. Exemple de Programe de prevenire în şcolile din Europa. Metode de abordare a situaţiilor conflictuale”;  lect. univ. dr. Mugur Daniel Ciumăgeanu, Universitatea de Vest, Facultatea de Sociologie şi Psihologie. Psihoterapeut şi formator în Psihoterapie cognitiv-comportamentală “Bullying-ul cybernetic şi alte comportamente de tip bullying”;  Alina Dorca Armaş, Psihoterapeut şi Profesor de sprijin la Şcoala Gimnazială Nr. 30, expertiză în terapia schemelor “Importanţa implicării şcolii, cadrelor didactice, părinţilor şi copiilor în prevenirea şi stoparea fenomenului de bullying”;. Elev mutat din Şcoala nr. 25 din cauza tratamentului de bullying.

Bullying-ul, sau hărțuirea, este un fenomen răspândit și distrugător care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

România se situează pe locul trei în Europa în ceea ce privește bullying-ul: trei  din zece  copii sunt excluși din grupul de colegi; trei  din zece  copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi; unul  din patru copii este umilit în fața colegilor.

Copiii, adolescenți și chiar adulții pot fi victime ale bullying-ului, iar consecințele pot fi devastatoare.

”Toți avem un rol de jucat în combaterea bullying-ului. Este important să fim conștienți de impactul său și să ne implicăm în promovarea unei culturi a respectului și a empatiei.

Fie că suntem părinți, educatori, reprezentanți  ai  mediului de afaceri, ai societății civile, putem contribui cu toții,  la crearea unui mediu sigur și inclusiv pentru toată lumea. Combaterea bullying-ului nu este doar o responsabilitate, ci și un angajament pentru bunăstarea societății noastre” a transmis europarlamentarul Maria Grapini.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share