Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Liber la infracțiuni! Guvernul nu poate fi cercetat. De ce îi e frică lui Tăriceanu?

Poporul asta pe care il numiti voi ”prostime” si pe care il tarati la vot din patru in patru ani, nu are frica de Parchet, de procuratura, de DNA. Astia care va dau voua functii si care va platesc salariile nu se tem de Kovesi si de Lazar, tocmai pentru ca nu au furat nimic. Lasati-i sa-si faca treaba, daca nici voi nu aveti nimic de ascuns!
Valer Dorneanu a anuntat verdictul CCR dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut un verdict, daca e constitutionala sau nu actiunea DNA, considerand ca exista un conflict intre DNA si guvern.
Presedintele Senatului a acuzat pe rand toate institutiile statului, precum si persoanele din fruntea acestora, pana la Codruta Kovesi, Augustin Lazar si Klaus Iohannis. Sa intelegem din asta ca domnul Calin Popescu Tariceanu se teme? Ne întrebam cu mirare de ce ar vrea un om care nu are nimic de ascuns, sa denigreze si sa inlature toate institutiile de control si cercetare penala? Pai cum mai aflam noi, astia prosti care i-am votat, ca acolo se ascund infractiuni? Cine mai ancheteaza, domnule Tariceanu, daca vrei sa ii inlaturi pe toti?
 
CCR a decis ca DNA a incalcat prevederile constitutionale cand s-a apucat sa ancheteze modul in care a fost emisa OUG 13. Astfel, exista un conflict intre DNA si Guvern. 
Curtea Constitutionala a stabilit, luni, 27 februarie, ca DNA si-a depasit atributiunile in anchetarea OUG 13 si a incalcat principiul separatiei puterilor in stat. 

Asadar, CCR a admis o sesizare privind conflictul juridic de natura constitutionala dintre puterea legsialtiva si puterea judecatoreasca, stabilind ca DNA nu avea dreptul sa ancheteze modul in care se elaboreaza un act normativ.

In urma cu doua saptamani, aceeasi CCR respinsese o sesizare similara, formulata de presedinte si de CSM, considerand ca guvernul avea dreptul sa emita ordonante de urgenta.
Valer Dorneanu (72 ani), membru PSD și procuror in perioada comunista, este presedintele Curtii Constitutionale. Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul – armata, justitie, politie, penitenciare. A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor. In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 – 1985.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share