Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lovitură cruntă pentru Victor Ponta din Germania

Victor-Ponta2

O lovitură dură vine din Germania pentru Victor Ponta pe tema alegerilor prezidentiale.

Candidatul PSD a declarat, in prima dezbatere cu Klaus Iohannis, că legislaţia din Germania nu permite organizarea de secţii de vot în alte locuri decât consulate şi ambasade. Ridicând în mână un „document” transmis de Ambasada României de la Berlin, Ponta a transmis că „potrivit regulilor în materie, comunicate de Ministerul German al Externelor, prin notă verbală, în Germania este permisă organizarea de secţii de votare numai la sediile ambasadelor, consulatelor generale şi onorifice”.

„Este o minciună cruntă”, spune Bernd Fabritius, parlamentar german, citat de Adevarul, care a transmis şi că Ministerul German de Externe a contactat recent Bucureştiul pentru a-l informa că are dreptul să ceară secţii în alte locuri.

Totodată, există şi un precedent extrem de mediatizat care arată că, de fapt, legislaţia germană permite amplasarea de secţii de vot în alte locuri: în vară, turcii din Germania au votat la Stadionul Olimpic din Berlin şi în centre de conferinţe din alte mari oraşe germane. De fapt, niciuna dintre secţiile de vot înfiinţate de turci nu s-a aflat în sediul unei misiuni diplomatice, ci numai în astfel de locaţii alternative.

„Este o minciună cruntă. Este cunoscut că exact contrariul este adevărat. Nu există nicio lege care ar interzice amplasarea unor secţii de votare oriunde aceasta ar fi posibilă din punct de vedere organizatoric”, a explicat pentru „Adevărul” Bernd Fabritius, deputat în Bundestag şi membru al partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU), condus de cancelarul German Angela Merkel.

sursa: stiripesurse.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share